3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Sanatçı Tekin Akmansoy Kayseri'de

TRT'nin bir zamanlar en çok seyredilen dizisi 'Kaynanalar'daki 'Nuri Kantar' tiplemesiyle bilinen ünlü tiyatrocu Tekin Akmansoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'yi ziyaret etti.

Büyükşehir Belediyesi kültür sanat etkinlikleri kapsamında öğrencilerle söyleşi yapmak üzere Kayseri'ye gelen ünlü tiyatrocuya yönetmen olan kızı Arzu Akmansoy eşlik etti.

Sıcak ve samimi bir ortamda geçen ziyarette 'Nuri Kantar' tiplemesinin nasıl geliştiğini anlatan Akmansoy, aslen Denizlili olmasına rağmen Kayserililerin kendisine yakın ilgi gösterip fahri hemşehriliğe layık gördüklerini ifade ederek, "Çok sevilen bir diziydi. Başlangıçta direk olarak Kayserili falan demedik. Ancak dizinin gelişimi, Nuri Kantar'ın sözleri ve yaptıkları Kayserili bir iş adamını ortaya çıkardı. İnsanlar beni gerçek Kayserili sanmaya başladılar. Oysa ben Denizliliyim. Ancak Kayserililer, fahri hemşehrilik vererek beni onurlandırdılar. Yıllar sonra İstanbul'da bir yerde, yurtdışında yaşadığını söyleyen bir bayan, 'Ben İngiltere'de uzun yıllar kaldım. Çocuklarıma, dürüstlüğü ve işbilirliği, yıllar önce sizin dizinizdeki Nuri Kantar tiplemesiyle öğrettim' dedi. Kayseri, gerçekten güzel bir şehir. İnsanları çalışkan ve becerikli. Sizinle daha önce de İstanbul'da Kayserililer Gecesi'nden bir araya gelmiştik. Kayseri'de iyi şeyler yapıldığını biliyorum. Önümüzde seçimler var, birkaç ilin belediye başkanlığının el değiştirmesinden yana değilim. Bunlardan biri İstanbul, birisi de Kayseri" diye konuştu.

Başkan Özhaseki, daha sonra ziyaret anısına Tekin Akmansoy'a bir plaket takdim etti.

ÖĞRENCİLERLE 'TİYATRO' KONULU SÖYLEŞİ

Ünlü tiyatrocu Akmansoy, ziyaretin ardından da öğrencilerle bir araya gelerek 'Tiyatro' konulu bir söyleşi yaptı.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleşen söyleşide, Kayseri'de gerçekleştirilen kültür sanat faaliyetlerinden övgüyle bahseden Akmansoy, kurak bölgelerde nelerin fışkırdığını görmenin mutluluğunu yaşadığını belirterek, "Ben normalde her yerde çok rahat konuşurum. Ancak burada heyecanlandım. Bu kadar sanatsever genci bir arada görmekten dolayı mutluyum. Kayseri'de kültür sanat adına, tiyatro adına güzel şeyler yapılıyor. Buradaki başarı il sınırlarını aşmış, çevre illerde tiyatro gösterileri yapılıyor. Pırıl pırıl gençler tiyatroya gönül vermiş, salonu doldurmuş. Yaşamımın son yıllarında bunları gördüm ya ne mutlu bana" dedi.

Yaklaşık 1,5 saat süren söyleşide tiyatroya gönül veren gençlere de tavsiyelerde bulunan Akmansoy, para kazanmaktan çok sanat yapmaya ağırlık vermelerini söyledi. Akmansoy daha sonra öğrencilerden gelen soruları cevaplandırdı.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2008 Pazartesi 19:37:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?