4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Sansürsüz basının 100. yıldönümü

Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, 24 Temmuz 1908 tarihinin "Basın hürdür, sansür edilemez" ilkesiyle görev yapan gazetecilerin anlamlı bir günü olduğunu söyledi.

Türk basınında sansürün kaldırılışının 100. yılı ve Gazeteciler günü sebebiyle bir açıklama yapan Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, Anadolu'da gazete çıkarmanın özveri istediğini belirterek, Türk basınının halkın sesi olduğunu ve yaşanan gelişmelere duyarlı davrandığını kaydetti.

Günümüzde gazeteciler günü olarak kutlanan 24 Temmuz 1908 tarihinin 'Basın Hürdür, Sansür Edilemez' ilkesiyle görev yapan gazeteciler için anlamlı bir gün olduğunu ifade eden Bilici, "Basın meslek ilkeleri çerçevesinde özgür, ilkeli ve tarafsız bir anlayışla hizmet eden Türk basını, halkımızın sesi olmuş ve gelişmelere duyarlı takip etmiştir. Gazeteciler, halkın doğru haber alma ve bilgi edinme hakkı adına her türlü sansürle mücadele etme, ilettiği haber ve bilginin sorumluluğunu üstlenme, demokrasi ve insan haklarını savunma ve hiçbir ayrımcılık yapmama gibi görevleri var. Bu ulvi görevi yaparken bizler de her türlü desteğimizi sizlerden esirgemiyoruz. Tüm gazetecilerin Türk basınından sansürün kaldırışının 100. yıldönümünü ve Gazeteciler Gününü kutlarım" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2008 Çarşamba 15:23:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?