5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Sansürsüz basının 101. yılı

Basında sansürün kaldırılışının 101. yıldönümü Kayseri’de düzenlenen programla kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunan gazeteciler adına konuşan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Recep Bulut, bu dönemde sansürün yöntemi değişerek gazetecilere daha ağır yaptırımlar uygulandığını söyledi.

Bulut, "Hem işveren hem de çalışanlar açısından ağır yaptırımlar bulunuyor. Bizim sektörde ciddi anlamda işsizlik söz konusu. Bunun üstesinden nasıl geleceğiz bilmiyoruz. Hükümetin bakışıyla ya yandaş olunaca, ya da karşıt olunacak gibi isteniyor. Ama biz ne yandaş nede karşıtız. Biz her anlamda tarafsız şekilde işimizi yapacağız. Çalışanların sorunlarının çözümlerini bekliyoruz. Basın çalışanlarının sözde bayramını kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmanın ardından Vali Mevlüt Bilici makamında ziyaret edildi. Basın mensupları ile tek tek tokalaşan Vali Bilici, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi halinde ilişkilerin daha demokratik bir ortamda işleyebileceğini söyledi. Burada basın mensupları ile bir süre sohbet eden Vali Bilici daha sonra hatıra fotoğrafı çektirdi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2009 Cuma 14:36:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?