4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Sarıoğlan Barajı'nın yapımı hızlandı

Kayseri’nin Çiftlik Belediyesi yakınlarında yapımı yaklaşık 15 yıldır süren ve bu güne kadar ödenek yetersizliği nedeniyle bitirilemeyen Sarıoğlan Barajı’nın yapımına hız verildiği bildirildi.

Devlet Su İşleri (DSİ) Kayseri Bölge Müdürlüğü yetkililerinin verdiği bilgiye göre, son 1 yıl içinde yaklaşık 4.8 trilyonluk ödenek ayrılan barajın yapımı hızlandırıldı.

Yetkililer, gövde dolgusu devam eden barajın yaklaşık yüzde 65’lik kısmının tamamlanmış durumda olduğunu ve Temmuz ayının ortalarında, Devlet Planlama Teşkilatı tarafından onaylanması beklenen ek ödenek ile inşaatın daha da hızlandırılacağını ve sene sonunda da su tutma işleminin başlatılacağını kaydetti.

Yapımı süren Sarıoğlan Barajı’nın gövdesinin etrafı, barajın bitirilmesi beklenmeden şimdiden ağaçlandırılmaya başlandı. Özellikle Çiftlik Belde Belediye Başkanı Ali Taştan’ın da büyük gayreti ile baraj çevresine şimdiye kadar yaklaşık 10 bin ağaç dikilmiş duruma geldi. Başkan Ali Taştan beldede yaşayan insanlar için en iyisini yapmaya çalıştıklarını belirterek, "Özellikle Sarıoğlan Barajı’nın yapımının hızlanması ile belde insanlarımızın sulu tarım yapması daha kolay olacak. Beldemizde 54 yıldır el değmemiş meselelere eğiliyoruz. Çok sayıda çöp konteynırı ve çocuk oyun alanları yapımını sağladık. Şimdi ise beldemizdeki içme suyu sıkıntısını aşmak için çalışmalarımız sürüyor" dedi.

Başkanı Ali Taştan ayrıca, beldedeki en önemli sıkıntılardan biri olan çöp toplama ve depolama sorunu için 1 adet kepçe, bir çöp kamyonu ve çok sayıda çöp konteynırını beldeye kazandırdı.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2005 Salı 00:23:36
Güncelleme :8 Temmuz 2005 Cuma 19:52:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?