3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Savunma sporları gösterisi

Yeni Demir Spor Kulübü ve Tüm Mücadele Sporları Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği savunma sporları gösterisine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Kayseri Park Alışveriş Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, Yeni Demir Spor Kulübü sporcularının gerçekleştirdiği Kapoeira, Tekvando ve Aikado türü gösterileri, seyirciler tarafından beğeni ile izlenirken minik tekvandocuların gösterisi ise izleyicilerden alkış aldı. Mücadele Sporları İl Temsilcisi ve Milli Takım Antrenörü olan Halil Demir, mücadele sporlarının dövüşsel anlamda ruha hitap eden ve görsel varyasyonlara dayanan bir spor olduğunu vurguladı.

Demir, "Uzak Doğu sporları denildiği zaman filmlerde izlenildiği gibi bir vurdu kırdı sporu akla gelmesin. Bu işin bir felsefe sporu olduğunu belirtmek isterim. Buraya gelen insanların tamamen nefsini ve şiddet duygularını azaltmak için gelmelerini istiyoruz. Biz dövüşmeyi öğretmiyoruz. Bizim gayemiz dövüşmeyi değil savunmayı öğretmektir" dedi.

Tüm Mücadele Sporlarını Destekleme Kayseri Derneği Başkanı Tayfun Güngör ise bundan sonra Kayseri'de bu tür etkinliklerinin devam getirmek istediklerini belirterek, hedeflerinin sporu halka sevdirmek olduğunu söyledi.

...
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2008 Cumartesi 18:26:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?