30
Nisan
2024
Salı
KAYSERİ

Sayaçlar kalibrasyondan geçecek

Kayseri TSE Sojuztest Metroloji ve Kalibrasyon Merkezi Genel Müdürü Süleyman Selim Ulaş, Avrupa Birliği mevzuatlarında söz konusu olan radar ile alkol metre gibi cihazların doğruluğunu ölçmek ve bu cihazların kalibre edilmesi adına da laboratuar kuracaklarını söyledi.
 
Çeşitli inceleme ve bilgi alış-verişinde bulunmak üzere gittiği Rusya dönüşü inlecemeleri hakkında bilgi veren Kayseri TSE Sojuztest Metroloji ve Kalibrasyon Merkezi Genel Müdürü Süleyman Selim Ulaş, Türk halkının kalite bilincini artırmak amacıyla çalışma ağını genişlettiklerini kaydetti. Doğal gaz, elektrik ve su sayaçlarının doğruluğunu ölçmek amacıyla labaratuvar transferlerine başladıklarını ifade eden Genel Müdür Ulaş, "Çalışmalarımızın amacı Türk halkının kalite bilincini artırmak. Çalışma ağımızı bu doğrultuda genişletiyoruz.
Bu sebeple doğalgaz, elektrik ve su sayaçlarının doğruluğunu ölçmek ve cihazların kalibrasyonlarını yapma adına laboratuarlar kurulacaktır. Laboratuarlarımızı çok kısa sürede hayata geçirerek çalışmalarımıza başlayacağız. Ayrıca Avrupa Birliği mevzuatlarında söz konusu olan Radar ile Alkol metre gibi cihazların doğruluğunu ölçmek ve bu cihazların kalibre edilmesi adına da laboratuar kuracağız" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2006 Pazar 10:47:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?