5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Saygı duruşunda duygusal anlar

Kayseri Gazipaşa İlköğretim Okulu'nda Filistinliler için saygı duruşunda bulunulurken, bazı öğrenciler gözyaşlarını tutamadı.

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Gazipaşa İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen programda, İsrail saldırıları sonucu hayatını kaybeden Filistinliler için saygı duruşunda bulunuldu.

İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata'nın da katıldığı programda bir konuşma yapan Gazipaşa İlköğretim Okulu Müdürü Mustafa Telli, savaşın açlık, sefalet ve babasız kalmak olduğunu belirterek, "Savaş ölüm ve sakat kalmak demektir. Eğer söz konusu vatan değil ise, cinayet demektir. Savaşa sessiz kalmak, savaşa taraf olduğunu göstermektir" dedi.

Konuşmaların ardından Filistin halkı için saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşu sırasında 5. sınıf öğrencisi Berfin Kaya, gözyaşlarını tutamadı. Okunan İstiklal Marşı'nın ardında İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata, Berfin Kaya'nın yanına gelerek teselli etti.

Gazipaşa İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından Filistin'e gönderilmesi için toplanan 2 bin TL yardımda İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata'ya teslim edildi. Ayata, yardımlardan dolayı öğrencilere teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2009 Salı 16:23:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?