5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Seçim bürosunun açılışı; Büyükkılıç'tan

Kayseri’nin Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, seçimlerin hayırlara vesile olması temennisinde bulunarak, “Biz borcumuzu millete ödüyoruz, bizim diyet borcumuz millettir” dedi.

AK Parti Gürpınar seçim bürosunun açılışı düzenlenen törenle Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç tarafından yapıldı. Burada konuşan Başkan Memduh Büyükkılıç, seçimlerin hayırlı olması temennisinde bulundu. Başkan Büyükkılıç, “Ne zaman gelsek bizleri bağrınıza bastınız. Sizlerden hep sıcaklık gördük, bizde kendimizi sizlerden bir parça olarak görüyoruz. Biz size hizmet getireceğiz, sizde bize destek vereceksiniz” dedi.

Türkiye rekorunun il bazında Kayseri’de, ilçe bazında da Melikgazi’de olduğunu hatırlatan Başkan Büyükkılıç, “Bize hiç oy vermeseniz de biz size hizmet etmeyi kendimize bir borç olarak biliriz. Biz kimseyi ayrım gözetmeksizin seviyoruz, biz hizmet etmek için varız. Bu zaman kadar gücü ve imkanları nispetinde hizmet eden belediye başkanlarımıza teşekkür ediyoruz. Belediyemiz kapanıyor gibi düşünmeyin, burada bulunan Yeşil ve Pınar mahallesi standardı yüksek hizmetlerimizle tanışacaksınız. Pınar Mahallemizin pınarını, Yeşil mahallemizin de yeşilini, kalitesi yüksek hizmetlerle donatacağız. Hizmeti ayağa götürme anlayışı içerisinde hanımlara, gençlerimizi, çocuklarımızı, emeklilere, erkek kardeşlerimizin hizmetinde olacak tesisler yapacağız. Gürpınar’daki su sorununu KASKİ ve Devlet Su İşleri işbirliği içerisinde çözüme kavuşturacağız” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından seçim bürosunun açılışını yapan Başkan Büyükkılıç, daha sonra TOKİ geçti. Burada da halka hitaben bir konuşma yapan Başkan Büyükkılıç, “Melikgazi ileriyi görüyor, çünkü buradan 9 blok alarak vatandaşlarımıza dağıttık, yakında da tapularını vereceğiz. Bugün Kayseri marka şehir, lider şehir konumuna geldiyse, Melikgazi de Kayseri içerisinde cazibe merkezi haline gelmiştir. Biz laf değil iş üretiyoruz” dedi.

Daha sonra bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ise, “Yıllar önce işe başladığımız günleri hatırlıyorum. Devraldığımız Kayseri’de rastladığımız manzara şuydu, 50’ye yakın mahalle kaçak yapılaşmıştı. Kayserinin çevresi gecekonduydu. Melikgazi içinde, Kocasinan içinde geçerliydi. Büyükşehir de ilk işe başladığımda yaptığım iş Gültepe’deki su kaynaklarını kapatmak oldu. Çünkü klorla bile temizlenmiyordu. 20-25 yıllık binaların fosseptikleri aşağı doğru inmeye başlamış, içtiğimiz sulara karışıyordu. Bağdat Caddesi’nin ortasından kocaman bir ırmak akıyor, simsiyah. Çocuklarımız düşüp boğuluyor, pis bir koku yayıyordu. Sonra yeşil alanlarımız yoktu. Allah’a şükür bir yere doğru geldik. Aradan 10 sene geçti. Gayret ettik, hizmet ettik, bu anlattıklarımdan artık sorun diye bahsetmiyoruz. Artık Türkiye Kayseri’yi örnek gösteriyor, Sayın Başbakana gittiklerinde, Başbakanımız onlara ‘giden Kayseri’ye de Özhaseki size ders versin’ diyor. Çok şükür bu durumlara geldik. Kanal derdimiz yok, en ücra yerlere kadar kanal döşedik. Arıtma tesisi yaptık. Yeşil alan sorunumuz yok. Bugün ki park sayımız 550 oldu. Kurtarılmış mahalle olarak bilenin mahallelerde artık gece saat 24.00 sıralarında hanımlar kendi başlarına piknik yapabiliyorlar. Milyon metrekarelik kent ormanları yaptık. Her sene 1 milyon ağaç kampanyası yapıyoruz. Bir kaç sene sonra büyüyünce daha yeşil bir kayseri göreceksiniz. Türkiye’deki belediyelerin yapamadıkları projelere imza atıyoruz. Bunlar Kayseri’yi ayağa kaldıracak projeler. Bu şehri büyütmek, cazibe merkezi yapmak istiyorsak belli başlı projelere omuz vermemiz gerekiyor. Bu projelerin başında Yamula Barajımız var. Cebimizden para çıkmadığı gibi elektrik tüketimimizin bir kısmını da buradan karşılıyoruz. Stadımız ve tesislerimiz Türkiye’ye örnek. Türkiye’nin gözü hep burada. Bütçeleri bizim 80-100 mislimiz büyükşehirler var, ama onlar yapamıyorlar. Raylı sisteme başladık. Uzatacağımız hatlar Beyazşehir, İldem ve TOKİ hattında da raylı sistemi hayata geçireceğiz. Bir saatlik biletler çıkıyor. Bir saat içerisinde istediğimiz istikamete doğru, başka bilet atmadan gidebileceğiz. Duraklara bisiklet koyacağız, dünyada Paris, Londra, Amsterdam gibi belli başlı yerlerde bulunuyor. Türkiye’de de Kayseri bir ilk. Doğalgazlı halk otobüsleri geliyor. Raylı sistem devreye girdiğinde tüm hatlarımız rahatlayacak. Tüm bunları neden yapıyoruz, sizlere hizmet için” dedi.

Daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ve Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, seçim bürosunun açılışını yaparak, vatandaşlarla sohbet etti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 9 Mart 2009 Pazartesi 12:07:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?