2
Mayıs
2024
Perşembe
KAYSERİ

Şehide zor veda

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki saldırıda şehit olan 24 yaşındaki Ferhat Kaplangiray'ın tabutunu, ağabeyi Emrah Kaplangiray ve yakınları taşıdı.

Kayseri’nin Yahyalı ilçesine bağlı Burhaniye köyünde cenaze namazı öncesinde, şehit Ferhat Kaplangiray'ın cenazesi baba evine getirildi.

Burada anne Ayşe Kaplangiray ve baba Cezmi Kaplangiray ile ağabey Emrah Kaplangiray, şehit Uzman Çavuş Ferhat Kaplangiray ile vedalaşırken, tabutun getirilmesi sırasında köy halkı ve Kaplangiray ailesinin yakınları gözyaşlarına hakim olamadı.

Burhaniye Köyü Camii’nde kılınan cenaze namazına; TBMM Başkan Vekili Sadık Yakut, Vali Yardımcısı Davut Haner, Garnizon Komutanı Tümgeneral Ali Demiral, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mahmut Boran ve şehidin yakınları ile köy halkı katıldı.

Cenaze namazının ardından Ferhat Kaplangiray’ın tabutu askerler tarafından köy mezarlığına götürülürken, şehidin ağabeyi ve yakınları tabutu askerlerden devraldılar. Şehidin ağabeyi Emrah Kaplangiray, mezarlığa kadar kardeşinin tabutunu taşıdı.

Köy mezarlığında yapılan tören sonrasında şehidin cenazesi, gözyaşları içinde toprağa verildi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2012 Perşembe 18:31:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?