4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Şehir içinde 'konvoy' yasağı

Gürültü kirliliği yaşanmaması için, asker ve düğün konvoylarının yasak olduğunu söyleyen Kayseri Emniyet Müdürü Orhan Özdemir, "Kesin kararımızı ortaya koyduk. Artık şehir içerisinde konvoy olmayacak" dedi.

Kayseri Emniyet Müdürü Orhan Özdemir, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, vatandaşlara konvoy uyarısında bulundu. Özdemir, hiç kimsenin halkın rahatını azaba çevirmeye hakkının olmadığını ve bu nedenle düğün ve asker konvoyları gibi uzun kuyruklar yaparak korna çalan araçların, bir daha şehir içerisinde gezi yapamayacaklarını söyledi.

Halkın güvenliği ve refahı için gürültü kirliliğini önlemeye çalıştıklarını ifade eden Özdemir, "Bizler halkımızın güvenliğini için görevimizin başındayız. Konvoy yapan araçlara karşı kesin kararımızı verdik ve trafik kanununa da aykırı olması münasebetiyle artık asker konvoyu ile düğün konvoyları oluşmayacak. Konvoylarda gürültü kirliliği yaşanması nedeniyle de kimsenin huzurunun azaba çevirmesine hakkı yoktur. Diğer yandan mahalle aralarında yüksek sesle müzik dinleme, düğünlerde çalınan saz gibi müzik aletlerinin son sesini açarak çevreyi rahatsızlık etmeyi yasaklıyoruz. Sesini az açsınlar bizler onlara yardımcı bile oluruz" diye konuştu.

Yaz ayının gelmesi ile birlikte havai fişek gösterilerinde artış gözlendiğini de hatırlatan İl Emniyet Müdürü Özdemir, "Son günlerde atılan havai fişek gösterileri son derece masraflı ve yangın çıkma tehlikesi yüksektir. Bu gibi durumları gözardı etmemek için havai fişek gösterilerini de kontrol altına aldık. Nerede atacaklarını, nasıl atacaklarını bir kurala bağladık ve artık atılacak bölgeyi ölçümlerden geçiriyoruz. Atılacak bölgede, çevrede bulunan binaları da hesaplayarak ne kadar yüksekliğe atılacağını ölçüyoruz. Bunları saat 23.00'e kadar bitirmeleri gerekir. Biz vatandaşlar için varız. İnsanımızın huzuru bizim huzurumuz demektir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2005 Çarşamba 12:05:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?