3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Şehit aileleri gözyaşlarını tutamadı

Mersin’deki Nevruz kutlamaları sırasında Türk bayrağına yapılan saldırıya tepki göstermek amacıyla Kayseri’de ’Türk bayrağına saygı yürüyüşü’ yapıldı.

Kayserili sivil toplum örgütleri tarafından düzenlenen ve yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı protesto yürüyüşü, saat 12.00’de Fuzuli Kavşağı’nda başladı.

Gerçekleştirilen yürüyüşe, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Hasan Ali Kilci, Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Özışık, sivil toplum örgütleri başkanı ve yöneticileri, gaziler, şehit yakınları, askerler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Yürüyüş esnasında ellerinde Türk bayrakları ile ’Kahrolsun PKK’, ’Her şey vatan için’, ’Bayrağa uzanan eller kırılsın’ şeklinde sloganlar atıldı ve tekbirler getirildi. Fuzuli Kavşağı’ndan Cumhuriyet Meydanı’na kadar sürdürülen yürüyüş esnasında bazı şehit aileleri gözyaşlarını tutamadı.

Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Öğrenciler okuduğu şiirlerin ardından bayrağa yapılan saldırıyı kınayan bir basın açıklaması yapıldı.

Basın açıklamasının ardından yürüyüş olaysız şekilde sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Mart 2005 Cumartesi 18:39:22
Güncelleme :8 Nisan 2005 Cuma 13:24:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?