5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Şehit aileleri isyanda...

KAYSERİ'DEN PKK'LILARIN KARŞILANMASINA TEPKİ

Kayseri'de şehit ve gazi aileleri ile bir grup sivil toplum örgütü, PKK'lıların kahraman gibi karşılanmasına tepki göstermek amacıyla yürüyüş yaptı.

İlk olarak Kartal Şehitliği'ni ziyaret eden gazi ve şehit yakınları, burada dua ettikten sonra sloganlar eşliğinde Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez', 'Hepimiz askeriz, PKK'ya yeteriz', 'Meclis'te PKK istemiyoruz', 'Kayseri uyuma, vatanına sahip çık', 'Ne mutlu Türküm diyene' şeklinde sloganlar atan kalabalıktaki şehit anneleri ise ellerinde çocuklarının fotoğraflarıyla yürüdü. Yürüyüş esnasında bazı anneler otobüs durağında bekleyen vatandaşlara kendilerini yalnız bıraktıkları gerekçesiyle tepki gösterdi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önüne gelen kalabalık, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nı okudu. Burada bir açıklama yapan Türkiye Harp Malulü Gaziler ve Şehit Dul Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz, Kuzey Irak bölgesinde terör örgütünün konaklama merkezi olan Mahmur Kampı ve Kandil'den gelen bir grup teröristin Habur Sınır Kapısı'nda devlet töreni ile karşılandığını belirterek, "Terör yandaşlarının karşılama için yaptığı kutlamalara seyirci kalındı. Daha sonra teröristler kısa sürede serbest bırakıldı. Hoş geldin partileri düzenlenildi. TBMM'ye davet edildiler, Başbakan ve Cumhurbaşkanı'ndan randevu taleplerine yardımcı olunacağı söylendi. Teslim olmaya gelen terör grubunu alkışlar ve törenlerle karşılayan yetkilileri kınıyoruz. Burası Türkiye Cumhuriyeti, burada vatan hainleri değil ancak şanlı Türk askeri kahramanlar gibi karşılanabilir. Gazi arkadaşlarım ve şehit aileleri adına tüm yetkililere sesleniyorum. Bizler de istiyoruz bunlarca yıl devam eden terör belası bitsin. Anaların babaların, çocukların, kardeşlerin gözyaşları dinsin. Daha fazla yürek yanmasın, kanlar dökülmesin. Teröre çözüm bulunsun, bizler de istiyoruz. Ancak çözüm bulunurken bu hainlerin yaptıkları da yanlarına bırakılmasın, hak ettikleri cezalar verilsin. Şehit ve gazi olan vatan evlatlarının hesabı sorulsun" diye konuştu.

Başkan Ali Yavuz, konuşmasının ardından kendisine verilen Devlet Övünç Madalyası'nı göğsünde taşımayacağını belirterek, "Çünkü bu madalyaya layık olmadığımı düşünüyorum. Bana sıkılan kurşunu ve madalyamı bundan sonra cebimde taşıyacağım" dedi.

Yapılan açıklamanın ardından, kalabalık sessizce dağıldı.

KAYSERİ'DEN PKK'LILARIN KARŞILANMASINA TEPKİ
KAYSERİ'DEN PKK'LILARIN KARŞILANMASINA TEPKİ
KAYSERİ'DEN PKK'LILARIN KARŞILANMASINA TEPKİ
KAYSERİ'DEN PKK'LILARIN KARŞILANMASINA TEPKİ
İHA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2009 Cuma 16:29:04
Güncelleme :23 Ekim 2009 Cuma 18:01:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?