4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Şehit aileleri Zana'yı protesto etti

Kayseri Şehit Aileleri Derneği Başkanı Şerafettin İncetürkmen, bir basın toplantısı düzenleyerek terör örgütünün son günlerde gerçekleştirdiği eylemleri kınadı. Kayseri’nin teröre 184. şehidini verdiğini belirten Başkan İncetürkmen, şöyle konuştu:

"Kayseri’nin 184. şehidi Suat Sarı ve İstanbul, Bursa, İzmir ve Ordu’daki şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyoruz. Elbette vatan dışta ve içte savunulacak, şehitler olacaktır. Ama gafletten dolayı zayiat bizleri üzmektedir. Terör Türkiye’de ve dünyada durmamıştır, sürekli taktik değiştirmektedir. Bizler sonradan kavranılan işlere çok tepkiliyiz. Çok az kişi bilir ki, PKK Ankara’da parti olarak kurulmuştur. Şimdi de Avrupa’nın maşası ve Öcalan’ın sözcüsü Zana ve takımı, yeni bir terörist parti girişimindeler, gerçek yönetici ise İmralı’da. Türkiye Cumhuriyeti’ni Türk halkı kurmuştur. Hiçbir unsur ortak değildir. Dedelerimiz, kıta büyüklüğünde bir coğrafyada çarpışırken, dağlarda eşkıyalık yapanları tanımıyor, kabul etmiyoruz. Tarih boyunca Türk devletlerinin tamamını Türkler kurmuştur, yabancılar daha iyi bilirler. Hükümetten bu olaylara karşı acil önlemler istiyoruz. Türkiye’de terörden daha önemli konu şimdilik yoktur."

Toplantıya katılan şehit babası Ali Şanlı ise, genç yaştaki askerlerin teröre kurban edilmesinin kendilerini üzdüğünü belirterek, "Gerekirse elimize silah alır, biz de terörle mücadele ederiz" dedi.

kayseri
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2004 Pazartesi 14:15:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?