4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Şehit Aileleri'nden Öcalan'a yeni dava

Kayseri’de 5 şehit ailesi, terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan ve PKK/KONTRAGEL terör örgütü aleyhine, ’öldürme ve öldürmeye azmettirme’ suçlarından dava açtı.

Kayseri ve İlçeleri Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Şerafettin İncetürkmen ve beraberindeki 4 şehit ailesi, Kayseri Adliyesi’ne gelerek, terörist başı Abdullah Öcalan ve PKK/KONTRAGEL terör örgütü aleyhine, ’öldürme ve öldürmeye azmettirme’ suçlarından dava açtı.

Adliye önünde bir basın açıklaması yapan Dernek Başkanı Şerafettin İncetürkmen, Abdullah Öcalan’ın işlemediği suç kalmadığını, idam cezası aldığını ama buna rağmen Avrupa sayesinde canını kurtardığını belirterek, "Galiba dosyasının da nerede olduğu meçhul" dedi.

Abdullah Öcalan’ın uzaktan kumanda ettiği terör örgütü elemanlarının devlet ve şahıslar aleyhine görülmemiş cinayetler işlettiğini, sivil halkı katlettiğini söyleyen Dernek Başkanı İncetürkmen, "Şimdi cezasının infazı bir yana, bizler Öcalan’ın tahliyesinden korkuyoruz. Öcalan’ı dış destekler ve kendi kampından daha rahat cezaevi koşulları yanında şımartan hususlardan biri de eylemlerden zarar görenlerin aleyhinde şikayet başvuruları yapılmamış olması, daha açığı ’Şikayetçi bile yok’ değerlendirmelerinin yapılmasıdır. Bu çerçevede tekrar tırmanma gösteren terör karşısında yasal haklarımızı kullanmak istiyoruz. Böylece yasadışı örgütün başı Abdullah Öcalan, örgüt şefleri ve cinayet suçlarının failleri olan militanlar aleyhine, ’öldürme ve öldürmeye azmettirme’ suçlarından ceza verilmesi talebiyle başvuruda bulunuyoruz" dedi.

Şehit Aileleri Dernek Başkanı Şerafettin İncetürkmen, aralarında Orhan Pamuk’un da bulunduğu 150 aydın tarafından yayınlanan bildiri konusunda da tepkilerini dile getirerek, "Bu şahıslara kim aydın sıfatını vermiştir. Karşıda yasadışı terör örgütü vardır. Kastedilen barış nedir. Bu 150 kişinin bildirisine Diyarbakır’ın DEHAP’lı Belediye Başkanı Osman Baydemir hemen destek vermiştir. Bu şahıs PKK’nın cenaze kaldırıcısıdır. Kendilerine aydın diyen sanatçıları tanımıyoruz. Ayrıca bu kişiler operasyonların da durdurulmasını istemektedirler. Bunu da şiddetle kınıyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2005 Perşembe 17:32:00
Güncelleme :18 Haziran 2005 Cumartesi 16:40:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?