3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Şehit babalarının acısı her dem taze!

Kayseri'deki şehit babaları, son günlerde yaşanan şehit olayları sebebiyle tekrar tekrar üzüldüklerini söyledi.

Kayserili şehit babaları, evlatlarını yıllar önce şehit vermelerine rağmen her şehit haberinde tekrar aynı acıyı yaşadıklarını söyledi.

1996 yılında Tunceli'de şehit düşen Asteğmen Saim Çelik'in babası Mehmet Çelik, "Çanakkale'den bugüne kadar Kürt, Türk, Avşar, Çerkez hepsi aynı vatan için, aynı bayrak için çırpınmışlardı. Artık bu kıyım bitsin, yürekler yanmasın. Daha geçenlerde 17 şehit verdik. Peşinden 5 polis memurumuzu da kaybettik. Her gün ağlıyoruz ve yüreklerimiz dağlanıyor" dedi.

Televizyon izleyemediklerini kaydeden Çelik, "Bu haberleri duyunca sanki ben bugün evladımı vermiş gibi eskiden yaşadığım duyguları tekrar yaşıyorum. Biz yavrularımızı okutuyoruz. Bir yerlere getiriyoruz ve onlar kalemlerini bırakarak bu vatan için hayatlarının baharında canlarından oluyor. Devlet büyüklerimizden artık bu olaylara dur demesini istiyorum" diye konuştu.

1998'de Gümüşhane de şehit olan Hakan Türk'ün babası Galip Türk ise yıllar geçmesine rağmen halen üzüntülerinin dinmediğini belirterek, "Benim oğlum 11 sene önce şehit oldu ama ben her şehit haberinde aynı o gün olduğu gibi üzülüyorum" dedi.

Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Ali Yavuz ise böyle zamanlarda birlik ve beraberliğin önemli olduğunu vurgulayarak, "Bu terör örgütü ve yandaşlarının bitirilmesi lazım. Bunun bitmesi için de milletimizin ve bizi yönetenlerin birleşmesi gerekmektedir. Birlik ve beraberliğimizi sağlarsak bu hainler hiçbir yere varamaz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2008 Cumartesi 11:43:30
Güncelleme :11 Ekim 2008 Cumartesi 11:46:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?