8
Mayıs
2024
Çarşamba
KAYSERİ

Şehit polise son görev

HAKKARİ’nin Şemdinli İlçesi’nde PKK’lı teröristlerin polis ve jandarmaya yönelik saldırısında şehit olan piyade er Serkan Duman ve polis memuru Mustafa Eyüp Darendelioğlu memleketlerinde son yolculuklarına uğurlandı. Piyade er Serkan Duman’ın cenazesi memleketi Niğde’nin Çamardı İlçesi’ne bağlı Yelatan Köyü’nde düzenlenen törenle toprağa verildi. Nüfusu 950 olan köydeki cenaze törenine yaklaşık 7 bin kişi katıldı.

Yelatan Köyü’ndeki törene Niğde Valisi Alim Barut, Kayseri Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Murat Kırkaya, Kırıkkale Mühimmat Komutanı Tuğgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Niğde İl Jandarma Komutanı Albay İsmet Cansaran, Çamardı Kaymakamı Mehmet Fevzi Dönmez ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Murat Kırkaya ve Kırıkkale Mühimmat Komutanı Tuğgeneral Selçuk Bayraktaroğlu’nun acılı aileye başsağlığı dilemesi sırasında, şehidin bazı yakınları sinir krizi geçirdi.

Baygınlık geçirenlere sağlık ekipleri müdahale etti. Anne Zeynep Duman, oğlunun tabutuna sarılarak gözyaşı döktü, fotoğrafını öptü. Şehidin dayısının ikizleri olduğunu belirten anne Zeynep Duman, "Allah’ım bize ikizleri verdi, Serkan’ıma benziyor. Yaşı benzemesin, onunla gönlümü avutacağım, hiç ağlamayacağım" dedi.

’ANNE- BABALAR NE ZORLUKLARLA BÜYÜTÜYOR’

Baba Ali Duman da "Vatana gönderdim vatan soğalson. Şerefsizler kahrolsun, kahrolsun teröristler. Ne zorluklarla anneler babalar büyütüyor besliyor, kuru yavan. Gönderiyor oraya, bir kör kurşunla şehit olup geliyor. Çapulcu teröristlerin kurşunlarıyla. Allah kahretsin onları. Devletin eli büyük, kolu büyük, inşallah onların hakkından gelecek. Oğlum ne yapalım kader böyleymiş" diyerek ağladı. Köyün gençleri ise ’Teröre idam’, ’Meclis uyuma teröre idam’ yazılı dövizler açtı.

Törenin ardından şehit Seran Duman’ın cenazesi kılınan namazın ardından köy mezarlığında toprağa verildi.

KAYSERİ'DE HÜZÜN VE ÖFKE

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde terör örgütü PKK üyeleri tarafından İlçe Emniyet Müdürlüğüne düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru Mustafa Eyüp Darendelioğlu, memleketi Kayseri'de toprağa verildi.

Darendelioğlu için Hunat Camii'nde düzenlenen törene, ailesi, yakınları, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Garnizon Komutanı Tümgeneral Ali Demiral, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Doğan Kılıç, Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Kayseri milletvekilleri İsmail Tamer, Ahmet Öksüzkaya ve Yusuf Halaçoğlu, Kayseri Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın ile meslektaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehit Darendelioğlu'nun annesi Meral ve kız kardeşi Emine, tabutuna sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Bu sırada fenalaşan şehidin yakınlarına sağlık ekipleri müdahale etti. Darendelioğlu'nun naaşı, Müftü Yardımcısı Lütfi Çetinkaya'nın kıldırdığı cenaze namazını ardından meslektaşları tarafından bir süre omuzlarda taşınarak Kayseri Büyükşehir Belediyesine ait cenaze nakil aracına konuldu.

Uzun bir konvoy eşliğinde Şehir Mezarlığı'na götürülen Şehit Darendelioğlu'nun cenazesi, buradaki Polis Şehitliği'nde toprağa verildi. Şemdinli ilçesinde önceki gün akşam saatlerinde, terör örgütü PKK üyeleri tarafından İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı, Dağ Komando Taburu ve personel lojmanlarına, roketatar ve ağır silahlarla düzenlenen saldırıda polis memuru Mustafa Eyüp Darendelioğlu (29) ile piyade er Serkan Duman (20) şehit olmuştu.


 

...
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2011 Salı 16:47:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?