5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Şehitler Günü'ne Kayseri damgası

Mostar'da her yıl 24 Ağustos'ta düzenlenen Şehitler Günü etkinlikleri bu yıl Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin sponsorluğunda gerçekleşecek.

Mostar Şehitliği'nde bu akşam düzenlenecek olan etkinlikler kapsamında önce iftar verilecek ardından hatim duası yapılıp mevlit okutulacak.

Bosna Savaşı'nda şehit düşen yakınlarını anmak için her yıl şehitlikte toplanan ve çeşitli etkinlikler düzenleyen Mostarlılar, Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin 'Kardeş Şehir' olmanın gereğini fazlasıyla yaptıklarını belirterek, "Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Mostar'a çok yakın ilgi gösteriyor. Burada açılan mesleki gelişim ve beceri kurslarının ve iftar sofralarının ardından şimdi de Şehitler Günü'ne sahip çıktı. Hem belediye başkanına hem de Kayseri halkına şükranlarımızı sunuyoruz. Bu akşamki program bu açıdan bizim için ayrı bir önem taşıyor" dediler.

Mostar Belediyesi Başkan Yardımcısı Miralem Guluhovic de, Kayseri'ye müteşekkir olduklarını ifade ederek, "Bu etkinliği düzenlemek için büyük çaba sarf ediyoruz. Maddi açıdan sıkıntıya düştüğümüz zamanlar çok oluyor. Ben de aynı zamanda bir şehit babasıyım. Evlatlarımızın acısını, yakınlarımızı kaybetmenin üzüntüsünü bu şekilde gidermeye çalışıyoruz ve onlar için hatimler yapıp dualar ediyoruz. Kayseri Büyükşehir Belediyesi bizim kardeş şehrimiz. Sağ olsunlar Başkan Özhaseki ve tüm diğer Kayseri ekibi bize kardeşlik yapıyor, ağabeylik yapıyor. Ben hem şahsım hem de buradaki tüm şehit yakınları adına Kayseri'ye şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

MOSTAR TELEVİZYONU CANLI YAYINLIYOR

Mostarlı yöneticilerin ve halkın büyük ilgi gösterdiği Şehitler Günü etkinlikleri Mostar'da yayın yapan RTM tarafından da canlı yayınlanacak.

Bu akşam saat 19.00'da başlayacak olan ve tüm masrafları Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak olan program kapsamında ilk olarak Yasin-i Şerif okunacak ve ardından akşam namazı kılınacak. Namazın ardından yaklaşık 500 kişiye iftar verilecek ve ardından mevlit okunup hatim duası yapılacak.
 

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2009 Pazartesi 18:25:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?