4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Şeker Fabrikası'nda çifte bayram

Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Ali Özışık, Kayseri Şeker Fabrikası’nın kurulu olduğu arsanın mahkeme kararıyla fabrikaya devredildiğini ve Boğazlıyan Şeker Fabrikası’nın ihalesinin sonuçlandığını söyledi.

Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Ali Özışık, konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Başkan Vedat Ali Özışık, ilk olarak Kayseri Şeker Fabrikası’nın arazisi için açılan davayı kazandıklarını söyledi. Şeker Fabrikası’nın arazi üzerinde yıllardır kiracı olarak bulunduğunu belirten Başkan Özışık, "Artık kendi malımız üzerinde üretim yapacağız. Üreticimiz için büyük önem taşıyan bu konuda açılan dava son üç yılda daha da hızlandırılmış ve mutlu bir şekilde sonuçlandırılmıştır" dedi.

Şeker Fabrikası’nın arazisinin 4 milyon 40 bin metrekare olduğunu ifade eden Başkan Vedat Ali Özışık, "Bu arsaların bedeli yaklaşık olarak 1 milyar dolar. Bu nedenle şirketimiz açısından çok büyük önem taşımaktaydı. Çiftçimizin malı yine çiftçimizde kaldı ve üç yıldır verdiğimiz büyük mücadele başarı ile tamamlandı" diye konuştu.

Kayseri Şeker Fabrikası’nın son yıllarda yaptığı yatırımlar ile Türkiye’nin en büyük şirketlerinden biri olduğunu vurgulayan Başkan Özışık, Boğazlıyan Şeker Fabrikası’nın yapım ihalesinin tamamlandığını kaydetti. İhaleyi Türk-Fransız Konsorsiyum’un kazandığını dile getiren Özışık, "Kayseri Şeker Fabrikası’nın tüm yöneticileri ve çalışanları açısından olduğu gibi üreticimiz için de büyük önem taşıyan Boğazlıyan Şeker Fabrikası’nın yapım işi ihalesi sonuçlanmıştır. İhaleye üç konsorsiyum katıldı. Yaptığımız değerlendirme neticesinde verilen ilk teklifler yüksek bulunmuş ve revize teklifler istenmiştir. Yapılan çalışmalar neticesinde Oyak-Ekon-Prokon-Magan ve Fives Cail firmalarından oluşan Türk Fransız Konsorsiyum’un verdiği 126 milyon 400 bin 970 Euro’luk mali ve teknik teklifi uygun bulunmuş ve bu firma ile anlaşılmıştır. Bu ihalenin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kayseri’ye ve tüm Türkiye’ye hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

Başkan Özışık, Boğazlıyan Şeker Fabrikası temelinin 2005 yılının Nisan ayında atılacağını, 2006 yılının 6’ıncı ayında deneme üretimine başlanılacağını sözlerine ekledi.

Kayseri-iha
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2004 Çarşamba 13:04:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?