30
Nisan
2024
Salı
KAYSERİ

Sel felaketinden zarar görenlere yardım

Kayseri Valiliği, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde sel felaketinden zarar gören vatandaşlar için yardım kampanyası başlattı.
 
Yardım kampanyası ile ilgili Valilik binasında, Vali Osman Güneş başkanlığında Büyükşehir Belediyesi, Sanayi Odası, Ticaret Odası, Ticaret Borsası ve 1. Organize Sanayi Bölgesi ile İl Müftülüğü'nden yetkililerin katıldığı toplantı düzenlendi.
 
Toplantıda sel felaketinden zarar gören vatandaşlara nasıl yardım edilebileceği görüşülürken, toplantıdan çıkan sonuç şu şekilde belirtildi:
 
"Bilindiği gibi 31.10.2006 tarihinde Güneydoğu Anadolu Bölgemizin Diyarbakır, Batman ve Şırnak başta olmak üzere bazı il ve ilçelerinde sel felaketi meydana gelmiş ve bu felaket 40'a yakın vatandaşımızın ölümüne binlerce vatandaşımızın ev ve işyerlerinin zarar görmesine, hayvanlarının telef olmasına sebep olmuştur. Özellikle kış şartlarının olumsuzluğu da dikkate alınarak, soğuk havada açıkta ya da normal barınma şartlarına uygun olmayan ortamlarda yaşamak zorunda kalan bu bölgedeki vatandaşlarımıza, Devletimiz ve Hükümetimiz her türlü yardımı ve desteği vermekle birlikte olayın büyüklüğü ve geniş bir alanda meydana gelmesi sebebiyle hayırsever vatandaşlarımızın ve iş adamlarımızın yardımına da ihtiyaç duyulmaktadır. Şırnak Valiliği, 04.11.2006 tarihli yazısında acilen yatak ve katalitik soba talebinde bulunmaktadır. Bu konuda da Valiliğimizce bir yardım kampanyası başlatılmıştır. Kayseri'li hayırsever iş adamlarımızın her zaman olduğu gibi bu seferde gerekli yardımı yapacağına, güç durumda olan kardeşlerimizin yardımına koşacağına inanıyorum. Kuruluşunuzca da yatak, katalitik soba ya da nakdi yardım olarak yapabileceğiniz yardımın aşağıda belirtilen yere ve görevliye makbuz mukabili teslim edilmesi, nakdi yardımların da Valiliğimizce açılan banka hesabına yatırılması konusunda göstereceğiniz yakın ilgiye teşekkür eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim.
İHA
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2006 Cumartesi 12:25:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?