4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Şelale ziyaretçilerini bekliyor

Kayseri'nin Yahyalı ilçesi sınırları içerisinde bulunan Derebağ Şelalesi ziyaretçilerini bekliyor.

Yahyalı ilçe merkezine 8 kilometre uzaklıkta bulunan Derebağ Şelalesi, doğal güzelliğiyle ziyaretçilerini kendisine hayran bırakıyor. Açıklamalarda bulunan Yahyalı Kaymakamı İdris Akbıyık, Yahyalı, Develi ve Yeşilhisar'da doğal ve tarihi olmak üzere önemli turistik alanların bulunduğunu söyledi.

Akbıyık, ''Derebağ Şelalesi önemli turizm ve çevre değerlerimizdendir. Kapuzbaşı Şelaleleri takım şelaleleri olması yönüyle dünyada bir numaradır. Derebağ Şelalesi'nin en önemli özelliklerinden birisi ise Yahyalı ilçe merkezine yakın olmasıdır. Kayseri'nin, Develi'nin, Yahyalı'nın önemli mesire yerlerinden birisi ve turizm potansiyeli olan bir şelalemizdir. Aladağlar'dan oluşan kar suları yaz, kış akmakta ve yaklaşık olarak 30 metre yükseklikten düşmektedir'' dedi.

Yerli ve yabancı ziyaretçiler tarafından şelalenin bilinmediğini de sözlerine ekleyen Akbıyık, doğal manzarası, meyve bahçeleri ve alabalık lokantası ile Derbağ Şelalesi'nin ziyaretçilerini beklediğini söyledi.

.
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2008 Salı 19:27:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
esmer kedicik IP: 88.249.11.xxx Tarih : 12.06.2008 14:26:25

nasıl başlıycamı bilmiyom ama görüntüleriniz çok güzel hiç böyle güzel şelaleye gitmemiştim allah nasip ederse kayseride dedmgil var geliri lütfen bana ulaşmanızı bekliyom