4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Sendikalardan 'kanlı' protesto

Türk Eğitim-Sen, Türk Sağlık-Sen ve Türk Tarım Orman- Sen Kayseri şubeleri, Filistin'e yönelik yapılan saldırıları protesto etmek için İsrail'in Ankara Büyükelçiliği'ne her gün bir ünite kan gönderecekleri belirtildi.

Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Merkez Postane önünde toplanan sendika üyeleri, adına bir açıklama yapan Türk Tarım Orman-Sen Kayseri Şube Başkanı Fikret Özcan, İsrail'in Filistin'e yönelik gerçekleştirdiği saldırıyı kınadıklarını belirtti.

Cılız tedbirler yerine ciddi yaptırımların uygulanması gerektiğini ifade eden Özcan, "TBMM'de Türkiye-İsrail Dostluk Grubu üyelerin yarısı, üyelikten ayrılmıştır. Bununla yetinmemeli, dostluk grubu feshedilmelidir. İsrail Büyükelçimiz geri çekilmeli ve İsrail ile yapılan bütün antlaşmalar iptal edilmelidir. Bu vahşet bir an önce son bulmalıdır" dedi.

Açıklamanın ardından üyeler tarafından toplanan 365 ünite kanın bir ünitesi PTT yoluyla İsrail'in Ankara Büyükelçiliği'ne gönderdi. Sendika üyelerinin her gün İsrail Büyükelçiliği'ne bir ünite kan gönderecekleri belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2009 Pazar 14:08:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?