5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

'Şerefiye' parasına karşı eylem

Kayseri'de bulunan Mim-Sin Yapı Kooperatifi üyeleri, 'Tescil raporu' başvurusuna mahkemeden olumsuz karar çıkmasını ve kendilerinden haksız yere alındığını iddia ettikleri 'Şerefiye' parası için bugün de eylem yaparak, yetkililerin kendilerine sahip çıkmasını istediler.

Mim-Sin Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği önünde toplanan ve çoğunluğu çocuk ile kadınların oluşturduğu yüzlerce kişi, Mimsin Mahallesi'nde sokak sokak dolaşarak, sloganlar eşliğinde duruma tepki gösterdiler. Jandarma ekipleri tarafından güvenlik önleminin alındığı eylemde, üyeler adına bir açıklama yapan Erdal Yakut, kooperatif üyesi 15-20 bin insanın mağdur olduğunu ileri sürerek, mağduriyetlerini defalarca dile getirdiklerini belirtti. Erdal Yakut, "Mağduriyetimizi sözlerimizle, hareketlerimizle ve yasal yollardan dile getirdik. Şu anda mahkemede devam eden bir davamız var. Biz bu konuda haklıyız ve bunu mahkemelere taşıdık. Mahkeme bize olağan üstü genel kurul kararı verdi. Sonra da gerekçeli açıklamaları verdi. Genel kurulu biz yaptık, fakat tescil raporu alamadık. Biz daha sonra Asli Ticaret Mahkemesi'ne müracaat ettik. Mahkeme bize red kararı verdi. Ayrıca Mim-Sin üyelerinin 'Şerefiye' adı altında bir borcu yoktur" diye konuştu.
;
Mahallede sokakları dolaşırken, seçim faaliyetlerini sürdüren MHP Kayseri İl Başkanlığı'nın seçim otobüsüyle karşılaşan üyeler, partililere sevgi gösterilerinde bulunarak destek istediler. Yaklaşık bir saat süren eylem, olaysız bir şekilde son buldu.

iha
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2009 Pazar 17:34:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?