5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Servisçiler hizmete sorunsuz başladı

Kayseri Minibüsçüler ve Servis İşletmecileri Odası Başkanı Mustafa Çabucak, öğrenci servisi işletmecilerinin yeni eğitim ve öğretim dönemine sorunsuz bir başlangıç yaptığını söyledi.

Açıklamalarda bulunan Mustafa Çabucak, öğrenci servisini gerçekleştirecek araçların yeni dönem öncesi sıkı bir denetimden geçtiğini kaydetti.

Sorunsuz bir eğitim ve öğretim dönemi geçirmek için oda olarak gereken çalışmaları sürekli yaptıklarını ifade eden Çabucak, “İl Emniyet Müdürlüğümüz, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Büyükşehir Belediyesi ile bu anlamda koordineli çalışmalar yürütmekteyiz. Geçtiğimiz yıl başlattığımız GPRS ile öğrenci servisi takip programı da bunlardan biri. Öğrenci velilerimiz GPRS sistemi ile öğrencilerin nereden, ne zaman, hangi yöne hareket ettiklerini dahi takip etme imkanına sahip oldu. Bu yılda geçtiğimiz yıl olduğu gibi okul müdürlerimiz ile birebir çalışmalar yürüterek, öğrencilerimizin zamanında okulda ve yine zamanında evlerinde olmaları için servis sürücülerinin gerekli hassasiyet içinde olmaları sağlanacaktır. Ayrıca odamız üzerine düşen görevleri yerine getirmek adına öğrenci servisi işletmecilerine gereken bilgilendirme toplantılarını devamlı yapmakta. Her yıl okullar açılmadan bir hafta önce yapılan bilgilendirme toplantılarımızda İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerimiz ile servis işletmecilerimiz bir araya gelerek, yeni dönemde yaşanabilecek aksaklıkların önüne geçmek için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Trafik denetleme ekiplerimiz ile Büyükşehir Belediyesi ekipleri bu yıl yine tüm araçları kontrolden geçirdiler. Gerekli donanıma sahip olmayan araçlara vize yapılmadı. Şu an trafiğe çıkan tüm servis araçlarımızın kontrolleri yapılmış durumda” diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2009 Cuma 15:06:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?