4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

SES'ten simitli ayranlı protesto

KESK'e bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Kayseri Şubesi'ne üye bir grup, yataklı tedavi kurumlarında çalışanların yemek giderlerinin bir bölümünün ücretli hale getirilmesini simitli ayranlı protesto ettiler.

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi 13. Blok'ta bulunan yemekhanede toplanan sendika üyesi bir grup çalışan, 'Emeğimizi görmediniz, ekmeğimize göz diktiniz', 'Ücretsiz yemek yeme hakkımız engellenemez', 'Ücretsiz yemek yeme hakkımıza dokunmayın' yazılı pankart açarak uygulamayı protesto ettiler.

Sağlık çalışanlarına yemekhane girişinde ayran ve simit dağıtılmasının ardından bir açıklama yapan SES Kayseri Şube Başkanı Orhan Karakaya, Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından, bakanlıklara, valiliklere, rektörlülerle gönderilen yazıda, yataklı tedavi kurumları çalışanlarından yemek ücreti alınması istenildiğini söyledi.

Karakaya, ''Maliye Bakanlığı'nın, devlet memurları Yiyecek Yardım Yönetmeliği'nde yataklı tedavi kurumları çalışanlarının yemeklerinin ücretsiz olacağı ile ilgili bir düzenleme bulunmadığı belirtmiş. Böyle bir uygulama yoksa 20-30 yıldır bu çalışanlar nasıl ücretsiz yemek yiyebildi. Bu yönetmeliğin 6. maddesinde, hastane, pansiyonlu okul ve işçi ile birlikte çalışan işyerindeki memurlar, birim büyüklüğü ve personel sayısına bakılmaksızın hasta öğrenci ve işçiler için mevcut yemek servisinden yararlanabilirler hükmü mevcuttur. Sendikamız tarafından Danıştay'a açılan dava halen sonuçlanmamıştır'' şeklinde konuştu.

Bugün uyarı amacı ile tüm Türkiye'de bir günlük yemek boykotu uygulandığını belirten Karakaya, sorun çözülmezse eylemlerin uzun süreli ülke çapında devam edeceğini kaydetti. Kanun ile ilgili olarak bir imza kampanyası düzenlediklerini ifade eden Karakaya, imza sayısının 500'e ulaştığını ve her geçen gün arttığını kaydetti.

Toplanan bu imzaları genel merkeze, oradan da Maliye Bakanlığı'na sunulacağını ifade eden Karakaya, "Yataklı tedavi kurumlarında görev yapanların kazanılmış hakları ellerinden alınmak isteniliyor. Kazanılmış haklara saygı gösterilmemesi Anayasa'nın 2. maddesinde düzenlenen hukuk devleti ilkesine aykırıdır. Biz bugün verilen ücretli yemeği yemiyoruz. Ücretsiz yemek hakkımızın elimizden alınmasına izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

Yapılan açıklamanın ardından gurup öğle yemeği olarak dağıtılan simiti yiyerek ayran içmeleriyle birlikte dağıldılar.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2008 Çarşamba 15:25:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?