4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Seyyar lunapark çocukların eğlencesi

Kayseri’de bir vatandaş, 20 yıl önce kendi kendine geliştirdiği seyyar luna parkla, hem eğlenceyi çocukların ayağına getiriyor hem de bu yolla ekmek parasını kazanıyor.

Kayserili 56 yaşındaki Mehmet Akbulut, 20 yıl önce kendi imkanları ile yaptığı ve adını da seyyar luna park koyduğu aracı ile mahalle mahalle dolaşıp, eğlenceyi çocukların ayağına getiriyor. Çocukluğunda bu tür icraatlara merak saldığını söyleyen Akbulut, maddi imkansızlıklar nedeniyle hiçbirini gerçekleşmediğini belirterek, "20 yıl önce kendi topladığım malzemelerle bu aracı yaptım. Bu sayede luna parka gidemeyen çocukların ayağına parkı getirdim. Hem de bu yolla ekmeğimi kazanıyorum" dedi.
Çocukların da yoğun ilgisini çektiğini ifade eden seyyar luna parkın sahibi Mehmet Akbulut, bu gibi eğlence aracından yapmaya çalışanların olduğunu ve kendisine danıştıklarını belirterek, hiçbirinin başarılı olamadığını söyledi. Gerçekleştirmek istediği birçok projesi olduğunu ifade eden Akbulut, "Eğer imkanım olsun, mühendislere taş çıkartırım" şeklinde konuştu.
Önde atlı karınca, arkada ise dönme dolap ile kişi başı 25 YKr’den mahalle mahalle dolaşıp saatlerce gezen Mehmet Akbulut, bu işi yalnızca yaz mevsiminde yaptığını, kış mevsiminin ise büyük çoğunluğunu işsiz geçirdiğini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2005 Salı 01:02:10
Güncelleme :21 Haziran 2005 Salı 01:09:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
halit taner turan IP: 84.168.252.xxx Tarih : 29.07.2005 22:16:01
Aman amicam ekmegini tastan cikariyorsun bravo sana ,ama gadani aliyim dikkat et ilin bebelerinin basina bi gaza bela gelmesin altindan galkaman valla, dünyayi basina yikarlar. Ha gözünü seviyim dimedi dime.