5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Seyyid Ahmed Arvasi anıldı

Kayseri'de Seyyid Ahmed Arvasi, ölümünün 20. yılında Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen etkinlikte anıldı.

İl Özel İdare Konferans Salonu'nda, Erciyes Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Abdulkadir Yuvalı ve MHP 19. Dönem Milletvekili Dr. Seyfi Şahin'in konuşmacılığını yaptığı programa, MHP İl Başkanı Süleyman Korkmaz, parti üyeleri ve üniversite öğrencileri katıldı.

Konferansta ilk önce Ülkü Ocakları İl Başkanı Sait Şener bir açılış konuşması yaptı. Ardından Seyyid Ahmed Arvasi'nin hayatının anlatıldığı bir slayt gösterisi sunuldu.Türk milliyetçiliğinin ömür boyu devam edeceğini kaydeden Seyfi Şahin, bugünkü konferansta salonun dolu olmasının bunun en güzel örneklerinden birisi olacağını belirtti.

Türk milliyetçiliği ile Müslümanlığı en güzel bir şekilde bütünleştiren Seyyid Ahmed Arvasi'yi andıklarını söyleyen Şahin, "Türk milliyetçiliği her şeye rağmen ayakta olacak. Hocamız Arvasi'nin de dediği gibi, 'Herkes inandığı davayı yaşadığı taktirde başarılı olabilir' sözü bu durumu en güzel anlatır. Çünkü insanlar, ihlaslı ve samimi kimselerin arkasından giderler.

Hocamız Seyyid Ahmed Arvasi, Nizam-i Alem için mücadele etmemizi istiyor. Bunun için çok güzel eserler oluşturarak, bu yolda yararlı olmuştur. Ahmed Arvasi ile darbe döneminde hapisten çıktıktan sonra görüşme imkanı buldum. Kendisi bana, içeride günlerce beton ve soğuk havalı bir odada sorgulandığını söyledi. Arvasi'nin sarf ettiği bir söz vardır. 'Ben bir Müslüman bir Fransız olsam, kesinlikle yine de Türk milliyetçiliğini desteklerdim'. Seyyid Ahmed Arvasi hocamızın davası hepimin davasıdır.Hocamızı rahmetle anıyoruz" diye konuştu.

Şahin'in konuşmasının ardından Erciyes Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Abdulkadir Yuvalı da, merhum Seyyid Ahmed Arvasi'nin çok sayıda sözünden örnekler vererek, Türk milliyetçiliğinin önemi hakkında bilgiler verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2009 Perşembe 12:54:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?