4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Sibirya soğuklarına meydan okudular

Kayseri’de kendilerine "Kar Kaplanları" adını veren grup üyeleri, -24 derecede kar banyosu yaptı.

Uzun süredir Kayseri’nin farklı bölgelerinde kış aylarında yaptıkları kar banyolarıyla bilinen grubun üyeleri, bu kez Erkilet beldesinin Küçüksu bölgesinde Sibirya soğuklarına meydan okudular.

Yaptıkları ısınma hareketlerinden sonra soyunan grup üyeleri, soğuğa aldırmadan kar üzerine yattılar, vücutlarını, ellerini ve yüzlerini kar ile yıkadılar. Meteoroloji yetkilileri, Kayseri’de hava sıcaklığı tahminini sıfırın altında 20 derece olarak açıklamıştı. Grup üyeleri ise telefonla bilgi aldıklarını ve araçlarının termometrelerine bakarak hava sıcaklığını sabah saatlerinde -24 olarak tespit ettiklerini bildirdiler.

Grup üyesi Halim Demir, 1980 yılından beri her yıl farklı gruplarla bu sporu yaptığını söyledi. Kar kaplanları grubunun yaklaşık 30 kişiden oluştuğunu ifade eden Demir, üyelerin bir bölümünün soğuk hava nedeniyle araçlarını çalıştıramadıkları için bugünkü etkinliğe katılamadıklarını bildirdi.

Normalde soğuk havada kar banyosu yapmanın sağlığa zararlı olabileceğine dikkati çeken Demir, vücutlarını ısıttıktan sonra yaptıkları kar banyosunun ise zararının olmadığını, aksine sağlığa çok faydalı olduğunu savundu.
Grubun diğer üyeleri de kar banyosu sayesinde kendilerini çok sağlıklı hissettiklerini söylediler.

AA
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2008 Pazar 11:12:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?