5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Sıcak hava kan bağışını arttırdı

Kızılay Kayseri Şubesi yetkilileri, yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte kan bağışı yapanların sayısında artış olduğunu söyledi.

Kızılay Kayseri Şubesi, iki merkezden kan alımına devam ediyor. Bunlardan birisi olan ve Yoğunburç'ta bulunan Kızılay Kan Bağış Merkezi'nde, yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte bağışçı sayısında artış olduğu belirtildi.

Kan verme yaşının erkeklerde 13, bayanlarda ise 12'den sonra başladığını ifade eden yetkililer, "Bağışçılarımızın ilk olarak kan değerlerini ölçüyoruz. Kanlarında hepatit B-C ve frengi hastalığı olup olmadığına bakıyoruz. Çıkan sonuçları bağışçılara da veriyoruz. Günde 25-30 ünite kan bağışı oluyor. Yaz mevsimin gelmesiyle birilikte bağışçı sayımızda artış oldu. Bu sayı kışın havaların soğuk olması nedeniyle düşüyor. Kayseri'de kan ihtiyacı Kızılay tarafından karşılanırken, insanların kan vermek için ayırdığı 30 dakikada başka insanların hayatını kurtarıyor. İnsanların kan verdikten sonra, şişmanlama, kansız kalma, ölme gibi kanılar yanlış. Duyarlı bütün vatandaşlarımızı kan vermeye bekliyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2009 Salı 21:45:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?