1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAYSERİ

Şiddetli lodos paniğe neden oldu

Kayseri'de önceki gece çıkan şiddetli lodos nedeniyle bir çok ev ve işyeri zarar gördü. 15 katlı bir binanın çatısı ise otoparkta bulunan araçların üzerine düştü.

Kayseri'de saat 20.00 ile 01.00 arasında devam eden şiddetli lodos nedeniyle bir çok ev ve işyeri zarar gördü. Lodos nedeniyle bazı evlerin pencereleri ve demir korkulukları koparken, bir çok işyerinin ise tabelaları zarar gördü. Hürriyet Mahallesi'nde bulunan 15 katlı bir binanın ise çatı katı lodos nedeniyle tamamen uçtu. Çatı katında bulunan beton bloklar, binanın arka cephesinde bulunan otoparktaki araçların üzerine düştü.

Tonlarca ağırlıktaki beton bloklar nedeniyle otoparkta bulunan bir minibüs tamamen kullanılamaz hale geldi. Ayrıca otoparkta bulunan diğer araçlar da zarar gördü. Deprem sonrasını aratmayan görüntülerin ortaya çıktığı manzara sonrasında ise binada bulunan vatandaşlar sokağa döküldü. Olay yerine gelen itfaiye ve polis ekiplerinin uyarıları ile dışarıya çıkan vatandaşlar belediyenin ve yetkililerin olaya müdahale etmesini istediklerini belirttiler.

Olayı anlatan bir vatandaş ise 5 saniye fark ile şu an hayatta olduğunu söyledi. Otoparkta bulunan minibüsün yanına aracını park eden vatandaş, "Arkamı döndüğümde kıyamet kopuyor zannettim" dedi. Ölümden döndüklerini belirten vatandaş, binaların ve müteahhitlerin yaptığı işlerin kontrol edilmesi gerektiğini söyledi. Apartman sakinleri ise yanlarına çocuklarını ve eşyalarını alarak gece boyunca dışarıda bekledi. İtfaiye ve polis ekipleri gece geç saatlere kadar çalışmalarını sürdürürken, Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürü Mustafa Metin Kızılkan bina içerisinde ve dışında inceleme yaptı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

 

iha
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2007 Perşembe 11:44:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?