4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Şiddetli tipide yaşam mücadelesi

Kayseri'de olumsuz hava kosullari nedeniyle koylerde mahsur kalan hastalari, Il Ozel Idaresi'ne bagli karla mucadele ekipleri kurtarmaya devam ediyor.

Kayseri'yi dort gundur etkisi altina alan kar yagisi, koy hayatini olumsuz etkilemeye devam ediyor. Kapanan koy yollarini acmak icin 24 saat araliksiz calisan Il Ozel Idaresi karla mucadele ekipleri, mahsur kalan hastalari kurtarmak icin de yogun bir caba gosteriyor.

Ulasima acilan yollarin siddetli tipi nedeni ile on dakika icinde tekrar kapanmasi karla mucadele ekiplerini ayni yolu birkac kez acmak zorunda birakiyor ve zaman kaybettiriyor. Gorus mesafesinin zaman zaman sifir metreye kadar dusmesi de calismalari zorlastiriyor. Ilcelerin butun koylerinden gelen "Acil hasta var" uyarisini degerlendiren Il Ozel Idare ekipleri , insan yasaminin her seyin ustunde oldugu bilinciyle calismalarini surduruyor.

Pinarbasi ilcesine 18 kilometre uzaklikta bulunan Karagoz koyune bagli Salman Obasi mezrasinda yasayan ve siddetli agrilarindan dolayi ameliyat olmasi gereken Asiye Oz, Il Ozel Idaresi ekiplerinin siddetli kar ve tipiye ragmen bir kar kuruyucu kamyon, iki greyder esliginde yaptigi uc saatlik calisma sonucu evinden alinarak hastaneye goturuldu.

Sariz ilcesine 24 kilometre uzaklikta bin 900 metre yukseklikte bulunan Akoluk koyunde yasayan 75 yasindaki Halil Ozer'in dusmeye bagli kafa travmasi ve beyin kanamasi gecirdigi haberi ile sabah erken saatlerde yola cikan Il Ozel Idaresi ekipleri, bir kar savurma makinesi, bir dozer, iki greyder ile gun boyunca mucadele ederek paletli kar ambulansi ile beraber hastanin bulundugu yere ulasti. Kar ambulansina alinan Ahmet Ozer, ilk olarak Sariz Devlet Hastanesi'ne, oradan da baska bir ambulans ile Kayseri Egitim ve Arastirma Hastanesi'ne sevk edildi.
Il Ozel Idare ekipleri yollarda kalan cenaze araclari ve diger hastalara ulasmak icin calismalarini araliksiz surduruyor.

 

iha
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2008 Perşembe 21:32:49
Güncelleme :3 Temmuz 2008 Perşembe 10:39:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?