7
Mayıs
2024
Salı
KAYSERİ

Şifalı bitkilere ilgi arttı

YAZ GELDİ ŞİFALI BİTKİLERE İLGİ BÜYÜDÜ

Kayseri’de, yaz sıcaklarının gelmesiyle birlikte şifalı bitkilere gösterilen ilgi arttı. Özelikle bayanların cilt temizliği için kullandığı şifalı bitkilerin satışında büyük artış görüldü.

Yaz sıcaklarının gelmesiyle birlikte şifalı bitkilere yönelik talepler arttı. Sıcakların gelmesiyle birlikte kadınların ilgisi özellikle cilt temizliği ve saç bakımı için kullanılan şifalı bitkilere yoğunlaştı.

Şifalı bitkilerin tanıtımını yapan Nuri Akdamar, bu yazın en çok talep gören şifalı bitkilerini açıkladı. Akdamar, “Bu yazın en gözde şifalı bitkileri çil ve lekelere karşı aynı sefa ve keten tohumu, cilt temizliği için gül yaprağı, sivilce ve güneş yanığına kil, ayak kokusuna defne tohumu, ter kokusuna karşı şap kullanılmalıdır” dedi.

Sıcak havaların kalp hastalarını rahatsız ettiğini belirten Akdamar, “Kalbin en güzel ilacı alıç çiçeği, diş otu ve demir dikeni. Ayrıca çöven kökü dediğimiz bitki de doğal sabun olarak kullanılıyor. Bu çöven kökünü suda karıştırdığımız zaman köpürüyor. Daha sonra bunu saç bakımı için kullanıyoruz” dedi.

YAZ GELDİ ŞİFALI BİTKİLERE İLGİ BÜYÜDÜ
YAZ GELDİ ŞİFALI BİTKİLERE İLGİ BÜYÜDÜ
YAZ GELDİ ŞİFALI BİTKİLERE İLGİ BÜYÜDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2011 Salı 09:20:03
Güncelleme :14 Haziran 2011 Salı 09:26:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?