4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Sigara içenlere para cezası!

Kayseri'nin İncesu Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Cevdet Kaydok, kaymakamlık binası içerisinde sigara içenlere göz açtırmıyor.

Açıklamalarda bulunan Yazı İşleri Müdürü Cevdet Kaydok, Kayseri'de kaymakamlık binaları içerisinde sigara içenlere en fazla cezayı kendisinin kestiğini söyledi.

4207 Sayılı Kabahatler Kanunu'nun 39. maddesi kapsamında sigara yasağını delenlere 62 YTL para cezası uygulandığını hatırlatan Kaydok, kamu hizmet binalarının kapalı alanlarında tütün mamulü tüketenlere ise ilgili idari birim amirinin yetkili kıldığı kamu görevlisinin ceza kestiğini belirtti.

Bugüne kadar bina içersinde sigara için mesai arkadaşlarına ve vatandaşlara ceza kestiğini ifade eden Kaydok, “Şimdiye kadar mesai arkadaşlarında dahil olmak üzere 14 kişiye ceza kestim. Bina içerisinde sigara içenlere 46,5 YTL ceza kesiyorum. Bunu taksitli ödemek isterlerse ceza 62 YTL'ye yükseliyor. Yerlere kül ve izmarit atanlara ise 23 YTL kesiyorum. Cezayı kesip maliyeye gönderiyorum. Benim bu yasağı uygulamam nedeniyle birçok kişi sigarayı bıraktı. Amacım sigara içenlere karşı olmak değil, içmeyenlerin sağlığını korumaktır. Böylelikle kaymakamlık binamızı hava ve çevre kirliliğinden arındırmış oluyoruz. Bundan sonrada ayrım yapmadan yasağı uygulamaya devam edeceğim" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2008 Perşembe 18:20:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?