4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Sigara ile savaşa kitapçıklı destek

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, kapalı yerlerde sigara içimini yasaklayan 4207 sayılı tütün ürünlerinin zararlarının önlenmesi ve kontrolü hakkındaki kanunun uygulama esaslarını içeren bir kitapçık yayınladı.

Vatandaşlara ve ilgili yerlere ücretsiz olarak dağıtılacak olan kitapçığın önsözünde vatandaşları sigarayı bırakmaya çağıran Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, sigaraya başlangıç yaşına dikkat çekerek, “İnsan sağlığını tehdit eden zararlı alışkanlıkların başında sigara geliyor. Diğer zararlı alışkanlıklara oranla elde etmesi çok daha kolay olduğu için tüketimi de yaygın olan bu zararlı alışkanlığın kullanım yaşı ilköğretim seviyesine kadar inmiş durumda. Nesilleri tehdit eder bir boyut kazanan ve her yıl binlerce insanımızın ölümüne veya sakat kalmasına neden olan sigaradan kurtulmanın vaktinin geldiği kanaatindeyim. Bu doğrultuda çıkartılan kanunu destekliyor, içenlerin de bu vesile ile sigarayı bırakmalarını temenni ediyorum” diyor.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı tarafından yapılan çalışma neticesinde ortaya çıkan kitapçıkta kanunun getirdiği yükümlülükler, uygulama esasları, uygulanacak cezai müeyyideler gibi konular işleniyor.

.
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2008 Salı 17:14:03
Güncelleme :17 Haziran 2008 Salı 17:18:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?