7
Mayıs
2024
Salı
KAYSERİ

Sigara yasağı için 'esneklik' talebi

SİGARA YASAĞI İÇİN 'ESNEKLİK' TALEBİ

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Ali Kilci, sigara yasağının uygulandığı mekanlarda esneklik uygulanması için talepte bulunacaklarını bildirdi. Kilci, sigara yasağında uygulanan kıstasların birçok sektöre büyük zarar verdiğini söyledi.

İnsan sağlığının her şeyden önde geldiğinin altını çizen Başkan Kilci, kendisinin de sigara içmediğini hatırlatarak, “Sigara içilen mekanlara çok ağır cezalar verildiğini biliyoruz” dedi.

Yasa hazırlanırken veya uygulama aşamasında ilgili meslek kuruluşları ile görüşülmediğini, fikir alınmadığını bildiren Başkan Kilci, “Sigara yasağı uygulanan sektörlerin ülkeye ne kadar katma değer sağladığının farkında olmayan bürokratlar var. Bu bürokratlar katı kurallar getiriyorlar” diye konuştu.

Kayseri Ticaret Odası'na bağlı olan üyeler için esneklik talebinde bulunacaklarını söyleyen Başkan Kilci, uygulanan kıstasların sektöre büyük zarar verdiğini ifade ederek, “Esneklik talebimizi geçtiğimiz günlerde yineledik. Sigara içilen mekanlarda hiç olmazsa sigara odaları olması için teklifte bulunduk. Sürekli örnek aldığımız Avrupa'da bile durum bu şekilde. Tütün ve Alkol Piyasası Denetleme Kurulu'na bu yönde birçok talep geliyor” dedi.

Gereken esneklik yapılmadığı takdirde, sektörde birçok iş yerinin kapanabileceğinin altını çizen Başkan Kilci, “Eğer durum bu şekilde olursa TÜİK'in çok net olmayan işsizlik rakamları daha çok artacaktır” ifadesinde bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2011 Perşembe 13:10:05
Güncelleme :3 Şubat 2011 Perşembe 18:37:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?