5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Sigara yasağına ilginç tepki!

Kayseri'de sigara yasağına tepki gösteren vatandaşlar, okey masasını devirip ıstaka takımı yaktı.

Kayseri'de sigara yasağının uygulamaya girmesiyle birlikte okey masalarını kahvehane önlerindeki kaldırımlara çıkaran kahvehane sahipleri, müşterilerinin yüzde 90 oranında azaldığını söyledi.

Sigara yasağından sonra müşteri bulmakta zorlandıklarını ifade eden kahvehane sahibi Mehmet Şen, sigara yasağından önce günde en az 10 masa müşterisinin olduğunu söyledi.

Yasaktan sonra gün içerisinde ve akşam saatlerinde 2 masa müşterinin dahi zor olduğunu belirten Şen, "Personelimin tamamını işten çıkardım. Artık bir ben, bir de oğlum kaldı. Oğlum da benim yanımdan ayrılıp işe başlayacak. Yakında da kepenk kapatmak zorunda kalacağız. Benim mesleğim bu, aileme buradan kazandığım parayla ekmek götürüyorum. Yasa hafifletilip sigara içilen ve içilmeyen bölümler oluşturulmasına izin verilmezse iş yerlerimizi siftahsız kapatıp sokaklarda açlık grevleri yapmaya başlayacağız" şeklinde konuştu.

Bu sırada kaldırım üzerine çıkarılan masada okey oynayan vatandaşlar, sigara yasağına tepki göstererek okey masasını dağıtıp okey takımlarını yola savurdu. Masa ve sandalyeleri kırıp okey ve ıstaka takımlarını ateşe veren müşterilerden Mahmut Aydın, "25 senedir sigara içer okey oynarım. Haftada zaten bir ya da iki kez kahvehaneye stres atmaya geliyoruz. Bana yıllarca babamın dahi bıraktıramadığı sigarayı devletimiz sağ olsun bıraktırmaya zorluyor. Masayı ve ıstaka takımını kırdığımız için kahveciye de borçlandık Ama ben gerekirse okeyi ve kahvehaneyi bırakırım ama sigarayı bırakmam, daha da kahvehaneye gelmem" şeklinde konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2009 Cuma 16:15:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?