3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Sigarayı bıraktı, bakandan sertifika aldı

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Kayseri'de bir yerel gazete tarafından başlatılan ''Kayseri Sigarayı Bırakıyor,Türkiye'ye Örnek Oluyor'' kampanyası kapsamında sigarayı bırakanlar için düzenlenen ödül törenine katıldı.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, bugün akşam saatlerinde çeşitli incelemelerde bulunmak üzere karayolu ile Kayseri'ye geldi.

Akdağ, Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi'nde bir yerel gazete ve çeşitli kuruluşların destek verdiği ''Kayseri Sigarayı Bırakıyor, Türkiye'ye Örnek Oluyor'' kampanyası kapsamında sigarayı bırakan 600 kişi için düzenlenen ödül törenine katıldı. Kayseri protokolü tarafından karşılanan Sağlık Bakanı Akdağ, salona girmesiyle birlikte Kayserililer tarafından da alkışlarla karşılandı.

Ödül töreni çerçevesinde bir konuşma yapan Sağlık Bakanı Akdağ, bu sene 19 Mayıs'ın Türkiye için bir milat olduğunu, bu tarih itibari ile kapalı alanlarda sigara içmeme kararı aldıklarını ifade ederek, sigarayı kapalı alanlarda içilmemesinin sorunu halletmediğini, sigaranın bırakılması gerektiğini söyledi.

Kayseri'de bir tertip komitesi ile birlikte çeşitli kuruluşların destek verdiği ortak bir çalışma sonucu sigarayı bırakmak için anlamlı bir kampanya başlatıldığına değinen Akdağ, sözlerine şöyle devam etti: ''Gelin hemşehrilerim, bu kampanyayı bitirmeyelim. Kayseri'de bugün sigarayı bırakanlara vereceğimiz ödül, Kayseri'nin geleceği açısından bir başlangıç. Bu kampanyayı başlatanlara ve salonu dolduran siz hemşerilerime teşekkür ediyorum. Bugün bu salonda daha ziyade çocuklarımız var. Sigarayı bırakma meselesi çocuklarımızı ilgilendirdiği için ben yavrularımız adına sigarayı bırakanlara bir kez daha teşekkür ediyorum. Kayseri'de başlayan bu kıvılcım inanıyorum ki önümüzdeki yıllarda bütün Türkiye'yi saran bir kampanya olacak ve 'Türkiye sigarayı bırakıyor' diyebileceğiz. Burada bulunan çocuklarımız ve gençlerimiz var. Sizlerin huzurunda iki tane söz almak istiyorum. Birincisi evde sigara içen büyükleriniz varsa onların o kapalı alanda yavrularımız sigara içmelerine izin vermesinler. Buna annelerde katkıda bulunabilir. Biliyoruz ki ülkemizde erkekler daha çok sigara içiyor. Annelerimiz bacılarımız daha az sigara içiyorlar. Hepimiz gelecekte daha sigarasız, dumansız bir Türkiye istiyoruz. Bu salonu dolduran
gençler ve çocuklardan bir söz daha istiyorum, hayatı boyunca sigarayı ağızlarında bulundurmasınlar'' dedi.

Sağlık Bakanı Akdağ, kampanya kapsamında 600 kişinin sigarayı bırakmasına ön ayak olan ve kampanyada emeği geçenlere teşekkür etti. Bakan Akdağ, kampanya kapsamında sigarayı bırakan 600 kişiden 6 kişiye küçük altın takıp teşekkür plaketi verdi. Bakan, ödül töreninin ardından Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi'nden ayrıldı.Bakan Akdağ yarın Kayseri'de çeşitli inceleme ve gezilerde bulunacak.

Ödül törenine Vali Mevlüt Bilici, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Mustafa Elitaş, Ahmet Öksüzkaya, Sadık Yakut, Taner Yıldız, MHP Kayseri Milletvekili Sabahattin Çakmakoğlu, ilçe ve belde belediye başkanları ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2008 Cumartesi 18:49:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?