3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Sıkma portakal suyu çok sevildi

Kayserili sıkma portakal suyunun tadını sevdi. Taze sıkılmış portakal suyu satışını 3 yıldan beri sürdüren Cihan Ekmek A.Ş. de günde yaklaşık 1 ton portakal tüketiliyor.

1955 yılında Düvenönü'nde Cihan Ekmek adıyla kurulan ve 1994 yılından sonra bünyesine tatlı, pasta ve unlu mamulleri de ekleyen Cihan Ekmek A.Ş.'de sıkma portakal suyu satışlarında artış yaşanıyor.

Sıkma portakal suyu satışına başlamalarının müşterilerine maliyetinin altında portakal suyu satmak fikrinden doğduğunu belirten Cihan Ekmek A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zenger, yaz aylarında sıkma portakal suyunu maliyetinin çok altında müşterilerine sunduklarını söyledi.

Zenger, ”3 yıldan beri sıkma portakal suyu satışını sürdürüyoruz. Sıkma portakal suyu satışı ile insanların birebir evinde sıkıp içemeyeceği fiyatlarda saf portakal suyu satmayı düşündük ve bunu da başardık. Özellikle yaz aylarında satışlarımız çok artıyor. Yaz aylarında tezgahlarda portakal bulmak mümkün değil. İnsanlar yaz aylarında portakalı bulsa bile kilogramını 2-3 YTL den aşağıya satın alamaz. Bir kilo portakaldan 250 mililitre portakal suyu zor çıkar. Biz ise 250 mililitre sıkma portakal suyunu 1 YTL den satıyoruz” dedi.

Yaz aylarında satmaya başladıkları sıkmalık portakalı kış aylarında stokladıklarını kaydeden Zenger, yaz aylarında ise stoklanan portakalların özel sıkma makinelerinde sıkılıp müşterilerin satışına sunulduğunu vurguladı.

Zenger, ”Kış aylarında 100 ton sıkmalık kaliteli portakalı satın alıyor ve Ortahisar'da bulunan soğuk hava depolarına stok ediyoruz. Yaz aylarında ise parti parti getirip işletmemizde sıkıldıktan sonra şişeleyip satıyoruz. Yaz aylarında günlük 1 ton sıkmalık portakal kullanıyoruz. Sıkılan portakaldan elde ettiğimiz yaklaşık 250 litre portakal suyunu Düvenönü merkez ve stat şubemizde 250 mililitre ve 1 litrelik şişelerde müşterilerimize taze sıkma portakal suyu olarak satıyoruz” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2008 Cuma 10:27:18
Güncelleme :12 Eylül 2008 Cuma 10:37:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?