4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Şiremenli Caddesi hizmete açıldı

Kayseri'nin Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, eskiden 300 metre olan ve Şiremenli Sokağı olarak bilinen yolda, düzenleme ve genişletme çalışması yapılarak hizmete sunulduğunu söyledi.

Melikgazi Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Şiremenli Caddesi davul zurna eşliğinde hizmete açıldı. Burada konuşan Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, yol genişletme ve çevre düzenleme çalışması sonucunda toplam bin metre uzunluğunda ve 20 metre genişliğinde yeni bir alternatif yolu Melikgazi ilçesine kazandırdıklarını söyledi.

Memduh Büyükkılıç, “Kiçikapı semtinde yer alan ve şiirlere konu olan Şiremenli Sokağı dar ve düzensiz eski bir yoldu. İmar planındaki yeni oluşumu hizmete sunduk. İnönü Bulvarı ile Deliklitaş Caddesi arasında yer alan Şiremenli Caddesi, Kayseri şehircilik tarihinde ayrı bir yeri vardı. Şiremenli Caddesi elektrik, kanalizasyon, PTT, içme suyu gibi tüm alt yapısı ile bir bütün olarak tamamlandı. Caddenin belirli yerlerinde cep otoparklar oluşturuldu” dedi.

Şiremenli Caddesi ile bölgenin fiziki çehresinin değiştiğini, bu caddeye bağlanan ara yolları ile bölgenin hızla imarlaşarak çok katlı binaların yükselmesine imkan sağlanacağını ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, Şiremenli Caddesi için yaklaşık 2 bin 700 ton asfalt kullanıldığını ve 600 bin YTL harcama ile gerçekleştirildiğini sözlerine ekledi.

Kayseri tarih araştırmacısı ve yazar Muhsin İlyas Subaşı, açılış töreninde, bu bölgenin ilk belediye hizmet binasını barındırdığını, bu nedenle bu bölgenin ilk isminin 'Şehri Emin' olarak alındığını, ancak zaman içerisinde bu ismin Şiremenli olarak değiştiğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2008 Salı 17:52:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?