5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Sivil Toplum Kuruluşlarından destek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a Davos'ta sergilediği tutumundan dolayı Kayseri'deki sivil toplum kuruluşlarından destek geldi.

Yazılı bir açıklama yayınlayan Türk Eğitim-Sen Kayseri 2 Nolu Şube Başkanı Ali İhsan Öztürk, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'i kınadıklarını söyledi.

Öztürk, “Karşısındakinin bir aşiret lideri değil, büyük Türk milletinin başbakanı olduğunu hatırlatıyor ve bu milletin temsilcisi ile konuşurken üslubuna dikkat etmeye davet ediyoruz. Kimse Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'na bağırmayı bırakınız, yüksek sesle konuşma edepsizliğini dahi gösteremez. Filistinli çocukların kanları daha kurumadan büyük bir pişkinlikle sayın başbakanımıza yapılan bu densizliği bir kez daha kınıyoruz” dedi.

Memur-Sen ve Gönüllü Kültür Teşekkülleri adına bir açıklama yapan Aydın Kalkan ise, “İsrail Cumhurbaşkanı suçluluk psikolojisiyle Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a karşı yapmış olduğu saldırgan konuşma üslubu, asla kabul edilebilir değildir. Başbakanımızın, Peres'e vermiş olduğu cevap da, adeta tarihe not düşecek değerde anlamlıdır diye düşünüyoruz. Biz bu durumu, yeniden Osmanlı ruhunun dirilmesi olarak kabul ediyor ve onurlu duruşundan dolayı Başbakanımız Erdoğan'a teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2009 Cuma 16:33:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?