1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAYSERİ

Siyanürle öldürülmüş 27 tilki bulundu

Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde, siyanürle öldürülmüş 27 tilki otomobil bagajında bulundu.

Pınarbaşı Jandarma Komutanlığına bağlı trafik timi, Kaynar beldesi yakınlarında yaptıkları yol kontrolünde, şüphe üzerine durdurdukları 27 YS 473 plakalı otomobilin bagajında yaptıkları aramada, iki çuvala doldurulmuş 27 adet tilki ölüsü ele geçirdiler.

Otomobil sürücüsü Adem G. (38) ile otomobilde bulunan Mehmet B. (36) jandarma ekiplerince gözaltına alındı.
Zanlıların önceki gün tilki avlamak için Gaziantep'ten Kayseri'ye geldikleri, tilkileri kürklerini satmak için siyanürlü yem kullanarak öldürdüklerini söyledikleri kaydedildi.dem G, yaptığı açıklamada, 2 ay önce Bünyan ilçesine gelerek pancar tarlalarında çalıştığını, tilkilerin derilerini de Kahramanmaraş'ta tanesi 5 ile 10 YTL'den satabildiğini söyledi.
Pınarbaşı İlçe Tarım Müdürlüğünde görevli veteriner hekim Cahit Atay, jandarma tarafından ele geçirilen tilkileri olay yerine giderek inceledi. Cahit Atay, tilkilerin kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için bir tilki ölüsünün Ankara'ya kurum laboratuvarına gönderileceğini bildirdi.

TİLKİ BAŞINA 600 YTL

Merkez Av Komisyonunun 2006-2007 tarifesine göre, siyanür kullanılarak avlanan her tilki için 600 YTL para cezası uygulanıyor.

Kayseri Çevre ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, 2 zanlıya tilki başına 600 YTL'den toplam 16 bin 200 YTL para cezası verileceğini bildirdiler.

Kayseri'nin Tomarza ilçesinde 3 ay önce de boş arazide siyanürle öldürülmüş 22 adet tilki bulunmuştu.
A.A
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2007 Perşembe 14:46:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?