4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Siyasilerin müfettişi muhtarlar olacak

Kayseri’de 1996 yılından bu yana siyasilere karne uygulamasına devam eden muhtarlar, bu yıl farklı olarak siyasi partilerin genel başkanlarına da not verecekler. Kayseri ve İlçeleri Köy, Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Mustafa Güzelcelioğlu, siyasilere karne uygulamasını Türkiye’de ilk kendilerinin başlattığını, daha sonra Muğla ve Mersin’deki muhtar derneklerinin de siyasilere karne verdiğini söyledi.

Güzelcelioğlu, "Biz bu uygulamayı 1996 yılından bu yana sürdürüyoruz. Kayseri milletvekillerinden faaliyet raporlarını talep ediyoruz. Sivil toplum örgütlerinden temsilcilerin de yer aldığı değerlendirme kurulumuz, milletvekillerine not veriyor. 2 yıl önce yaptığımız karne uygulamasında 8 Kayseri milletvekilinden sadece Sevgi Esen sınıfı geçmiş, diğer 7 milletvekili sınıfta kalmıştı. Bu yılki not uygulaması için milletvekillerinden faaliyet raporlarını istedik. Bu ay sonu kurulumuz milletvekillerinin faaliyetlerini inceleyecek ve karnelerini verecekler. Biz daha sonra milletvekillerinin karnelerini kamuoyuna açıklayacağız" dedi.
Kayseri ve İlçeleri Köy, Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Güzelcelioğlu, bu yılki karne uygulamasının öncekilere göre bir farkının da olacağını, bu yıl siyasi parti genel başkanlarına da not verileceğini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2005 Pazartesi 11:05:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?