3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Slovakya Büyükelçisi Kayseri'de

Slovenya Büyükelçisi Andrej Grasselli, Slovenya Sanayi ve Ticaret odası Türkiye Bölge Sorumlusu Ante Milovoj ve Sloven-İş Konseyi Başkanı Emre Aykar, Kayseri Sanayi Odası’nı (KSO) ziyaret etti.

KSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çapar’ın ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette, Slovenya ile Kayseri arasındaki ticari konum ele alındı. Görüşmede, ticari hacmin artırılmasına yönelik konulara vurguda bulunan Büyükelçi Greselli, Kayseri’yi çok gelişmiş bir şehir olarak bulduğunu belirterek, Slovenya ile ilgili katılımcılara bilgiler verdi. Graselli, Türk iş adamlarının Slovenya’da nakliye ve lojistik alanında yatırım yapabileceklerini ifade ederek, ilişkilerin geliştirilmesi konusunda Slovenya’nın her türlü işbirliğine hazır olduğunu söyledi.

KSO Birliği Başkanı Mustafa Çapar da konuk elçiyi Kayseri’de ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirterek, konuk heyete Kayseri ekonomisi ile ilgili bilgiler aktardı.
Başkan Çapar, Kayseri’deki işletmelerde üretilen malların dünya pazarlarında önemli bir yer edinildiğini ifade ederek, oluşturulacak işbirliğine Kayseri Sanayicisi’nin de sıcak baktığını, 2 tarafın da işbirliğine yönelik çalışmalara vakit geçirmeden başlaması gerektiğini söyledi.

kayseri
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2004 Cumartesi 09:38:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?