1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAYSERİ

Sobadan sızan gazdan zehirlendiler

Kayseri'de son iki gün içerisinde sobadan sızan karbonmonoksit gazından 56 kişi zehirlenirken, 2 kişide hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre; Kayseri ve İlçelerinde etkili olan şiddetli olan lodos, soba zehirlenmelerini de beraberinde getirdi. Son iki gün içerisinde sobadan sızan karbonmonoksit gazından 56 kişi hastanelerde tedavi altına alındı. Zehirlenme sonucu hayati tehlikesi olan hastalar gözlem odasında tutulurken, hayati tehlikesi olmayanlar ise taburcu edildi. Talas İlçesine bağlı Başakpınar beldesinde ise bir çift hayatını kaybetti.

Son olarak dün gece Talas ilçesi Kiçiköy Mahallesinde, sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen aile hastanede tedavi altına alındı. Gece 02.00 sıralarında Kiçiköy Mahallesindeki evlerinde baba Mustafa D.’nin (43) durumu fark etmesi üzerine, 112 sağlık ekiplerini çağırdı. Sağlık ekiplerinin müdahalesi sonucu baba Mustafa D., çocukları M.D. (9), M.D.(7) ve M.D.(3) ambulansla Kayseri Eğitim ve Araştırma hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

 

iha
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2007 Pazartesi 11:51:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?