5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Şöför esnafından Filistin'e destek

Kayseri Minibüsçüler ve Servis İşletmecileri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çabucak ve beraberindekiler, Vali Mevlüt Bilici'yi makamında ziyaret etti.

Vali Mevlüt Bilici'ye, Doğalgazlı Halk Otobüslerine Dönüşüm Projesi konusunda bilgiler veren Mustafa Çabucak, şubat ayı itibariyle doğalgazlı otobüslerin Kayseri'ye gelmeye başlayacağını ifade etti.

Şehir içinde 392 hatlı minibüsün halen çalıştığını belirten Çabucak, yılın son günü itibari ile doğalgazlı otobüs alımı için anlaştıkları firmaya tüm esnafın araç peşinatını yatırdığını söyledi. Doğalgazlı otobüslerin çevreye duyarlı araçlar olduğuna da değinen Çabucak, esnaf olarak Kayseri için güzel bir adam attıklarını kaydetti.

Vali Mevlüt Bilici ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Kayseri'nin bir huzur şehri olduğunu belirtti. Huzur ve güven şehrinde, esnafın birlik beraberlik içerisinde hareket etmesinin örnek bir davranış olduğunu vurgulayan Vali Bilici, “Kayseri adına gerçekten güzel bir işi gerçekleştiren esnafımızı kutluyorum. İnşallah başarılı ve bol kazanç elde edersiniz. Tüm halkımızın ve sizlerin yeni yılını kutlarım" diye konuştu.

“ESNAFIMIZ FİLİSTİN İÇİN YARDIM TOPLAYACAK”
Filistin'de yaşanan insanlık dramı için esnafın maddi manevi yardım talebi olduğunu da dile getiren Başkan Mustafa Çabucak, “Filistin'de İsrail'in yaptığı zalimliği evlerimizde televizyonlardan, gazetelerden takip ediyor ve orada yaşanan vahşeti kınıyoruz. Orada yaşanan katliama biran önce dur denilmeli. Bizler Kayseri Minibüsçüler ve Servis İşletmecileri Odası Yönetim Kurulu olarak, orada yaşayan insanlara yardım etmek istiyoruz. Bu konuda Sayın Valim bizlere yol gösterici olursanız seviniriz. Bizler esnaf olarak ise üzerimize ne düşüyorsa yerine getirmek isteriz" dedi.

Vali Mevlüt Bilici ise, Filistin'de yaşanan katliamın kendisini de derinden yaraladığını ifade ederek, "Filistin'de yaşanan duruma gerçekten üzülüyoruz. Yardım konusuna gelince, bilindiği üzere Türkiye'den Filistin'e giden yardımlar Türk Kızılay'ı tarafından götürülmektedir. Sizlerinde Kızılay ile irtibata geçin ve bu konuda yetkililerle görüşün. Esnaftan toplanacak maddi yardım için çıkarılacak bağış makbuzları için de gerekli kişilere talimatları vereceğim" dedi.

Ziyaretin ardından Başkan Mustafa Çabucak, Vali Mevlüt Bilici'ye günün anısına bir plaket takdim etti.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2009 Perşembe 17:01:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?