5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Soğman: 'Tehdit değil tepki'

Alperen Ocakları Kayseri İl Başkanı Yaşar Bekir Soğman, DTP milletvekillerine posta yoluyla gönderilen Misak-ı Milli haritasını tehdit olarak değil, tepki amaçlı gönderdiklerini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde DTP milletvekillerinin Van Belediyesi önünde sözde Kürdistan haritasını göstermesine tepki olarak posta yoluyla 'Misak-ı Milli' haritası gönderdiklerini söyleyen Soğman, "Bu harita Gazi Mustafa Kemal Paşa'nın 1920'de Meclisi Mebusan'a kabul ettirdiği haritadır. Biz haritayı yeni çizmiş değiliz. Bazılarının Misak-ı Milli sınırlarını görmediğini gördük" dedi.

Gönderilen haritanın üzerindeki, "Bir gece ansızın gelebiliriz" yazının ise kendi sloganları olduğunu belirten Soğman, "Bazı basın organları olayı tehdit şeklinde değerlendirmiştir. Burada biz tepkimizi göstermeye çalıştık. Biz birileri gibi araçları kundaklayıp polise ateş ederek ve kamu mallarına zarar vererek tepkimizi göstermedik. Herhangi bir olayda tepkimiz varsa bunu hukuki haklarımız ve kurallar çerçevesinde yaptık. Ayrıca bazı basın kuruluşları, Kürtçülük ve Türkçülük savaşını başlatacaklarını zannediyor. Biz Alperenler olarak Kürt kardeşlerimizi kendi öz kardeşlerimizden ayrı görmüyoruz. Ebedi liderimiz merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun dediği gibi, biz Bediüzzaman Said Nursi kadar Kürt'üz, Fatih Sultan Mehmet Han kadar Türk'üz" ifadelerini kullandı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2009 Perşembe 16:22:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?