1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAYSERİ

Sokak tatlıcılarına dikkat!

Kayseri Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Mehmet Dinçer, Ramazan ayını fırsat bilerek sokaklarda ve otomobillerin içerisinde tatlı satanların çoğaldığını belirterek, vatandaşların hijyenik olmayan yerlerden tatlı almamaları uyarısında bulundu.

Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Mehmet Dinçer yaptığı açıklamada, Kayseri'de faaliyet gösteren birçok lokanta, restoran ve benzeri yerlerin Ramazan ayı süresince iftar ve sahurda açık olacağını belirtti. Dinçer, "Açık olan işletmelerin birçoğunda özel iftar mönüleri hazırlandı. Fiyatları da işletmelere göre 3 YTL ile 20 YTL arasında değişiyor" dedi.

Başkan Mehmet Dinçer, Ramazan ayını fırsat bilerek sokaklarda ve otomobillerin içerisinde tatlı satanların çoğaldığını belirterek, "Hatta bu işin ehli olmayan birçok esnaf dahi usule aykırı olarak tatlı satıyor. Bu tatlılar hijyenik olmayan yerlerde ve kalitesiz malzemeden imal ediliyor. Bu tip satıcılar ile işine ve mesleğine bağlı, zamanında vergisini veren esnafımız arasında haksız bir rekabet doğuyor" diye konuştu.

Ayrıca Dinçer, okulların açılmasına birkaç gün kala okullardaki kantinlerin belediyeler tarafından denetlenmesini talep ettiklerini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2007 Salı 15:59:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?