5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Sokakta kalan ailenin ev sevinci

Kayseri'de kış günü sokakta kalan 5 çocuklu aileye, Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız sahip çıktı. Tuna ailesi, Başkan Yıldız'ın kiraladığı eve yerleşti.

Ev kirasını ödeyemediği için 5 çocuğuyla birlikte önceki gün sokakta kalan engelli baba Ali Tuna, Büyükşehir Belediyesi Huzurevi'ne yerleştirilmişti. Tuna ailesinin basında yer alması üzerine Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, yeni bir ev kiraladıktan sonra aile ile irtibata geçti.

Aldığı haber üzerine çok sevinen Ali Tuna, aynı mahallede tutulan yeni eve eşyalarını taşımaya başlarken, huzurevinde kalan anne Hayriye Tuna ve çocukları Mevlüt (16), Gizem (9), Samet (6), Kadir (4) ve Ömer (2) belediye görevlisi tarafından alınarak yeni evlerine getirildi.

Sabah saatlerinde eşyalarının başında ne yapacağını bilemeden beklediğini ifade eden engelli baba Ali Tuna, Kocasinan Belediyesi'nden gelen telefonla çok sevindiğini söyledi. Tuna, "Dün akşam Kocasinan Belediyesi yetkilileri gelerek yağmur altında kalan çocuklarımı ve ailemi huzurevine yerleştirdi. Bugün ise bize yeni bir ev tuttular. Yeni evimize geldik. Bize yardım eden herkesten Allah razı olsun. Ama gelecek yıl tekrar evimden atılmak istemiyorum. Ailemle birlikte kimseye muhtaç olmadan yaşayabilmek için acil iş istiyorum. Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız'a çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Kızı Gizem ise okulundan ve arkadaşlarından ayrılmak istemediğini ifade ederek, "Yeni evimiz okula yakın bir yerde olduğu için mutluyum. Bize yardım eden herkese teşekkür ediyorum. Okulumdan ve arkadaşlarımdan ayrılmadığım için çok mutluyum" dedi.

Evin kira ve diğer masraflarının Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız'ın maaşından karşılanacağı belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2009 Salı 11:09:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?