7
Mayıs
2024
Salı
KAYSERİ

Sosyal konutlar tamamlandı

MİMARSİNAN SOSYAL KONUTLARI TAMAMLANDI

Sivas caddesi Çifte Kümbetlerin arka tarafında yer alan gecekonduların yerine Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde başlatılan 200 konutun yapımı tamamlandı.

Kayseri AK Parti Milletvekili Ahmet Öksüzkaya ve Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Mimarsinan Sosyal Konutları inşaat alanı gezerek, çalışmalar hakkında yüklenici firmadan bilgi aldı. İnceleme sırasında açıklama yapan Başkan Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi olarak 1999 yılından itibaren Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında bin 24 konut yaptıklarını belirterek, “TOKİ’den 268 daire satın alarak bu amaç ile hak sahiplerine verdik. 2010 yılında 214 adet daha sosyal konut yaparak hak sahiplerine verildi. Şu anda Selçuklu Sosyal Konut inşaatı devam ediyor. Gecekonduların ıslahı, yıkılan ve arsa olarak duran arazilerin mirasçılardan doğan sorunların ortadan kaldırılmasının en pratik çözümü oturmaya hazır dairelerdir. Bu amaç ile modern ve sağlıklı yerleşimi sağlamak amaçlı örnek gösterilen ve adeta piyasa evleri ile yarışan binalar inşa ediyoruz” dedi.

Milletvekili Ahmet Öksüzkaya ise, Kayseri belediyelerinin projelerinin her zaman için örnek projeler oluşturduğunu ve referans gösterildiğini söyledi. Melikgazi Belediyesi’nin özellikle geri dönüşüm, çevre koruma, kentsel dönüşüm, sosyal konutları ile meslek edindirme ve Çocuk Meclisi çalışmalarının örnek gösterildiğini ifade eden Öksüzkaya, “Milletvekili arkadaşlar kendi illerindeki yerel yönetimlere vermek üzere bu projeleri benden istemektedirler. Bir bakıma proje ihraç etmekteyiz” diye konuştu.

Büyükkılıç, evlerin yapılacak törenle hak sahiplerine verileceğini belirterek, Mimarsinan Sosyal Konutların tamamlandığını ve şu anda çevre düzenlemesi ile yeşil alan çalışmalarının devam ettiğini sözlerine ekledi.

MİMARSİNAN SOSYAL KONUTLARI TAMAMLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2011 Pazartesi 15:40:00
Güncelleme :24 Ocak 2011 Pazartesi 15:45:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?