3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

SP lideri Kutan Kayseri'de

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Recai Kutan, 28 Şubat sürecinde Necmettin Erbakan'a verilen cezanın hukuk ve adaletle alakası olmadığını ileri sürdü.

Bugün karayoluyla Kayseri'ye gelen Recai Kutan, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nda düzenlenen 'SP Kayseri İl Divan Toplantısı'na katıldı.

Toplantı öncesi gazetecilere açıklamalarda bulunan Recai Kutan, 28 Şubat'ın getirmiş olduğu psikolojik hava içerisinde yapılan mahkemede konunun yeterince incelenmediğini ve ortaya sürülen delillerin de delil olarak kabul edilmeden bir karar verildiğini söyledi.

Bu kararın hukuk ve adaletle alakası olmadığını anlatan Kutan, şöyle konuştu: "Bunun neticesinde Erbakan Hoca'ya bir hapis cezası verildi. Onun ardından hazinenin birde alacak davası söz konusu. Şimdi verilmiş olan cezayla aslında Türk Ceza Kanunu tarafından verilecek ceza bir ile iki yıldır. Fakat mahkeme 2 yıl 4 ay hapis cezası verdi.

Eğer iki yıl hapis cezası verilmiş olsaydı, yasalarımıza göre para ödenerek bu ceza ertelenebilirdi. İki yıl 4 ay verildiği için erteleme imkanı olmadı. Neticede Cumhurbaşkanımız yasaların kendine verdiği yetkiye dayanarak bir usulü yerine getirdi. Şimdi Türkiye'nin en yetkili hastanesi rapor hazırladı. O rapor İstanbul Adli Tıp Kurumu tarafından tasdik edildi. Ondan sonrada yapılacak iş normal olarak imzalanmasıdır.''

Cumhurbaşkanı'na şimdilerde 'Sayın Cumhurbaşkanımız Erbakan için bunu kullandınız, şu an hasta olan birçok insan var onlar için neden kullanmıyorsunuz?' sorusunun yöneltildiğini söyleyen Recai Kutan, "Cumhurbaşkanı haklı olarak şu cevabı verdi. Onlarla ilgili önüme getirilmiş herhangi bir evrak yok. Yani onlarda Cumhurbaşkanı'nın affını istiyorlarsa yapacakları belli. Hastane raporu, Adli Tıp Kurumu'ndan tasdik edilecek. Adalet Bakanlığı inceleyecek ve ardından köşke gönderirseniz Cumhurbaşkanı'nın onaylaması gayet normaldir'' diye konuştu.

Kutan, yaptığı açıklamanın ardından partisinin Genişletilmiş İl Divan Toplantısı'na katıldı. 'Başbakan Kutan' ve 'Mücahit Kutan' sloganlarıyla salonda karşılanan Kutan, uzun süre partililer tarafından ayakta alkışlandı. Kutan'ın başkanlık yaptığı toplantı basına kapalı devam etti.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2008 Pazar 17:55:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?