5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

SP'den değerlendirme toplantısı

Saadet Partisi (SP) Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan adayı Haşim Özçelik, bugün Kayseri'de yapılan birçok merkezin ve ileride yapılacak olan projelerin 5 yıl önce partileri tarafından ortaya konulduğunu söyledi.

Saadet Partisi Kayseri İl Başkanlığı'nda bir değerlendirme toplantısı düzenleyen Haşim Özçelik, yaklaşık bir aydan beri seçim çalışmaları içerisinde olduklarını ve halktan gördükleri ilgiden son derece memnun kaldıklarını söyledi.

Özçelik, "Türkiye'de seçimin gündemi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal kavgasına kilitlenmiş durumda. Televizyonların haber saatleri adeta hakaret saatine döndü. Gündem hakaretlerle işgal edilirken, kimse işsizliği konuşamıyor, kimse ekonomik krizi konuşamıyor, kimse kapanan fabrikaları, tefecilerin eline düşen insanları, siftahsız dükkan açıp kapatan esnafı konuşamıyor. Yazık bu memlekete yazık. Bu insanlara yazık, bu millete yazık. Aylardır propaganda yasağı olmasına rağmen şehrin tüm billboardlarını hem yasalara ve hem de hakkaniyete aykırı bir biçimde işgal edildi. 9 Mart'ta başlayan propaganda döneminde şehirdeki tüm reklam alanlarının partiler arasında eşit bir şekilde dağıtılması gerekiyordu. Biz anamızın ak sütü gibi helal olan ve üyelerimizden topladığımız paralarımızla sesimizi duyurmaya çalıştık. Her partiye eşit verilmesi gereken 350 adet billboardlardan bize ancak 35 tanesi verildi. Verilen bu billboardların yeri ise tam bir rezalet. Dağda bayırda kalan yerlere bizim afişlerimiz yapıştırılmış. 9 Mart'a kadar propaganda yasağı olmasına rağmen şehrin her tarafından açıkça propaganda yapılıyor, ne bir emniyet yetkilisi, ne vali, ne seçim kurulu bunları görmüyor? Çöp tenekelerine parasını verdiğimiz halde ilanlarımızı yapıştırmak isteyen gençlerimiz emniyete götürülüp saatlerce tutuluyor. Yazık bu mudur adalet, yazık bu mudur vicdan?” dedi.

Kayseri'de proje ortaya koymak, proje geliştirmek denilince ilk akla gelen partinin SP olduğunu kaydeden Özçelik, "Bugün billboardlarda en önemli proje diye ortaya konulan Erciyes Projesi'dir. Bugün sayın başkan yapacağız diye vaat ediyor. Erciyes Projesi bizim beş yıl önce ortaya koyduğumuz bir projedir. Hem kitapçığımızda gösterdik, hem de bizzat adaylarımız Erciyes'e çıkarak bu projelerini anlattılar. Sayın Başkan bizim beş yıl önce öngördüğümüz projeyi siz daha bugün konuşmaya başladınız. Tema Park Projesi'ni yine 'KAYLAND' adıyla ortaya koymuştuk, demiryolunun nakli projesi, yine beş yıl önce gündeme getirdiğimiz ve o dönemde başkanların hiç gündemlerinde olmayan bir çok proje de bu dönemde hayata geçirilmiştir. Meslek edindirme kursları demiştik, bugün hayata geçirilmiştir. Su sporları merkezi demiştik, beş yıl içinde bu konuda önemli mesafeler alındı, kongre merkezi demiştik, yapıldı. Evet, beş yıl önce hiç gündemlerinde olmayan bu projeleri biz ortaya koyduk ve sağ olsunlar onlar da yaptılar. Biz, bizim projelerimizin onlar tarafından yapılmasından rahatsız olmuyoruz, aksine son derece memnun oluyoruz. Ancak bütün bu gerçekler ortadayken projeleri yok demek, ortaya konulan projelere dudak büküp küçümsemeyi de doğrusu yakışıksız bulduğumuzu belirtmek istiyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mart 2009 Cuma 16:25:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?